Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν οι αδιόριστοι της προκήρυξης 6Κ2008 στους 300 βουλευτές, στην οποία τους ρωτούν σχετικά με το πότε θα απορροφηθούν στις θέσεις για τις οποίες διαγωνίστηκαν.

Στην επιστολή τους πάντως αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι το κείμενό τους έφτασε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και των 300, μόνον οι 3 από αυτούς απάντησαν.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας τους

«Αξιότιμε κα./ κε βουλευτή, με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και 3 χρόνια αυτόν τον εμπαιγμό από το ελληνικό κράτος απέναντί μας, σχετικά με την απορρόφησή μας στις θέσεις που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ προκήρυξε και για τις ίδιες θέσεις που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ έκρινε πως πληρούμε τις προϋποθέσεις ώστε να τις στελεχώσουμε! Όσοι από εμάς βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν την, θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω, ομηρία διορισμού, θεωρούμε πως έχει ξεχειλίσει πλέον το ποτήρι.

Μπαίνοντας σε μια διαδικασία αξιολόγησης από μια ανεξάρτητη Αρχή όπως το ΑΣΕΠ, θεωρήσαμε πως θα καταφέρναμε να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία πέρα από ρουσφέτια και τακτικές τις οποίες όχι μόνο δεν επικροτούμε αλλά τις καταδικάζουμε κιόλας. Αντ’ αυτού, έχοντας ακολουθήσει τις νόμιμες οδούς διεκδίκησης κρατικών θέσεων, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εργασιακής ομηρίας, μη μπορώντας να προγραμματίσουμε τις ζωές μας. Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκονται στην ανεργία από το 2010 έως και σήμερα το ίδιο διάστημα που το ελληνικό κράτος αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να μας απορροφήσει στις θέσεις για τις οποίες μας έκρινε κατάλληλους, ανακοινώνοντας τα ονόματα μας στον πίνακα διοριστέων για την προκήρυξη της 6Κ2008.

Άνθρωποι πτυχιούχοι με εξειδίκευση στο αντικείμενό τους περιμένουν στωικά πότε θα υπάρξει κάποιος που θα αναγνωρίσει την αδικία και πάνω από όλα την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτής της αναμονής.

Την ίδια στιγμή που επίορκοι, πολιτικά βύσματα και ρουσφέτια, άνθρωποι αδαείς ως προς τις θέσεις που κατέχουν, άνθρωποι που μπήκαν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα και υπεράνω κάθε αξιολόγησης, εξακολουθούν να βρίσκονται στην μισθοδοσία του ελληνικού Δημοσίου, εμείς οι άξια επιτυχόντες και γνώστες αντικειμένων όπως γραφίστες, σχεδιαστές, ηλεκτρονικοί κ.λ.π. περιμένουμε… και περιμένουμε… και περιμένουμε…

Σαν νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στην Βουλή των ελλήνων, δεν ζητούμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ασχοληθείτε με την περίπτωσή μας και να κάνετε επερώτηση σχετικά με την υπόθεσή μας. Εμείς σας εμπιστευθήκαμε και σας δώσαμε την ψήφο μας οπότε θεωρούμε υποχρέωσή σας να μεριμνήσετε στο να εισακουστούμε στο Κοινοβούλιο και να λάβουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση χωρίς μνημονιακές υπεκφυγές. Διώξτε αυτούς που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και απορροφήστε τους νόμιμους πτυχιούχους της προκήρυξης 6Κ2008».