Το Σάββατο που μας πέρασε περίπου στης 11:30, στα Πετράλωνα δύο φίλοι -εικοσάχρονα παιδιά- είδαν δύο Αθίγγανους να κινούνται ύποπτα πλησιάζοντας μια διερχόμενη γυναίκα προφανώς με σκοπό να της επιτεθούν και να της αφαιρέσουν την τσάντα.

Οι δύο φίλοι τους ακολούθησαν και είδαν ότι ο ένας από αυτούς ανέβηκε σε μπαλκόνι υπερυψωμένου ισογείου ενώ ο άλλος κράταγε τσίλιες. Τη στιγμή που τα παιδιά τηλεφωνούσαν στην Αστυνομία ο ένας από τους δύο δράστες – αυτός που είχε εισβάλει από το μπαλκόνι στο σπίτι- τα αντιλήφθηκε και τα απείλησε με ένα μαχαίρι βρίζοντάς τα ταυτόχρονα γιατί του «χάλαγαν τη δουλειά» ταυτόχρονα δε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος έβγαινε έντρομη στο δρόμο και καλούσε σε βοήθεια.

Οι δύο Αθίγγανοι ατάραχοι χώρισαν αλλά και οι νεαροί με περίσσια αποφασιστικότητα και θάρρος τους ακολούθησαν ενημερώνοντας συνεχώς την Αστυνομία μέχρι περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να συλλάβουν τον έναν από αυτούς -αυτόν με το μαχαίρι- ο οποίος όπως αποδείχτηκε αργότερα είχε κάνει φυλακή για φόνο.

Όσο υπάρχουν τέτοιοι νέοι υπάρχει και οι ελπίδα για το μέλλον. Μπράβο τους για την γενναιότητα την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία που επέδειξαν.