Ο πρώτος γάιδαρος-μελισσοκόμος

O Boneco μεταφέρει το μέλι στην αγορά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:16
21/11/2012
Ο πρώτος γάιδαρος-μελισσοκόμος
2
loading

Αν και ο σκύλος έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, ο μελισσοκόμος Manuel Juraci βρήκε τη φιλία και τη συντροφικότητα σε έναν γάιδαρο.

Ο κ. Juraci είναι ένας από τους 120 μελισσοκόμους της πόλης Itatira, στο βραζιλιάνικο κρατίδιο Ceará και κάθε χρόνο παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες μελιού.

Το μέλι αποφέρει σημαντικά κέρδη στη φτωχή βραζιλιάνικη πόλη, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες που δυσχεραίνουν την παραγωγή και τη μεταφορά του προϊόντος.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του ο Juraci επιστράτευσε ένα χρήσιμο εργαλείο: τον γάιδαρό του.

Φορώντας μια προστατευτική στολή για τα τσιμπήματα που σχεδίασε ο μελισσοκόμος, ο γάιδαρος, εν ονόματι Boneco, μεταφέρει το μέλι στην αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο η «ομάδα» καταφέρνει να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες μελιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Συνδέσμου Παραγωγών Μελιού που ετοιμάζεται να ζητήσει από τον μελισσοκόμο –σχεδιαστή να φτιάξει μερικές στολές για γαϊδάρους ακόμα.

Εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπόλοιπους μελισσοκόμους να μεταφέρουν περισσότερο μέλι, ωστόσο ο Juraci επιμένει ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται στη στολή αλλά στη σχέση φιλίας που έχει αναπτύξει με τον γάιδαρό του.

Πηγή: econews.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar leras

    Εγω παλι γιατι εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν πολλοι??

  2. avatar NewsBit

    άντε και σύντομα αστροναύτης!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει