Στις 3 και 4 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και θετικής διάθεσης. Εθελοντές από όλες τις άκρες της Ελλάδας συγκεντρώνονται στο Κατάκολο και γίνονται φορείς της ελπίδας για ένα καλύτερο περιβάλλον, ένα καλύτερο αύριο, για όλους μας. Tο Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ Υδροναύτες και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, διοργανώνουν διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Πύργου, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες που θα έχουν θέμα τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση και την αγωγή που προσφέρει στα παιδιά η συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και την ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 στο λιμάνι και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κατακόλου, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός από τους εθελοντές αυτοδύτες, ενώ από τις 10.00 περιμετρικά του λιμανιού θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους συμμετέχοντες φορείς στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας.