Μόλις τη δεύτερη μέρα του χρόνου καταγράφηκε το πρώτο τροχαίο με θύμα την άγρια πανίδα. Ένας θηλυκός λύκος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επαρχιακή οδό Γερανίων – Κοκκινογείων στην Ελασσόνα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε σοβαρό τραυματισμό του λύκου και ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη.

Η κατάσταση του ζώου παρέμενε κρίσιμη και μη αναστρέψιμη οπότε ως μοναδική επιλογή αποφασίστηκε να γίνει ευθανασία για το άτυχο ζώο τηρώντας τους ηθικούς όρους αλλά και το επιστημονικό πρωτόκολλο.

Ακολούθησε η ταφή του ζώου σε χώρο του δασαρχείου Ελασσόνας.

Τον «Αρκτούρο» ενημέρωσε για το περιστατικό συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ ενώ συμμετείχαν ενεργά σε όλη την επιχείρησης η Δασάρχης Ελασσόνας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Ο «Αρκτούρος» παρακαλεί τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή κι ας ευχηθούμε το πρώτο τροχαίο ατύχημα με θύμα λύκο για το 2012 να είναι και το τελευταίο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.