Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημιούργησαν τα dulse, ένα είδος κόκκινου φυκιού το οποίο αποτελεί πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Με μια όμως ιδιαιτερότητα: έχει γεύση… μπέικον.

«Όταν τα τηγανίσει κανείς, κάτι που εγώ έκανα, η γεύση τους δεν θυμίζει φύκια, αλλά μπέικον», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Chris Langdon, καθηγητής Αλιείας στο πανεπιστήμιο. «Είναι ίδια με αυτή του μπέικον – και μάλιστα αποκτούν πολύ δυνατή γεύση μπέικον», συμπληρώνει. Η ερευνητική ομάδα, συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να επεξεργαστούν τρόπους καλλιέργειας του φυκιού.

Το… μπέικον της θάλασσας, μοιάζει με ημιδιάφανο κόκκινο λάχανο, με τη διαφορά ότι έχει διπλάσια θρεπτική αξία.

tre