Αν αναζητάτε την θαλπωρή του χώρου σας και τις γεύσεις της μαμάς εκτός του σπιτιού σας, τότε οι ταβέρνες που ακολουθούν σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας γευστικές στάσεις.

Με οικογενειακή ατμόσφαιρα και γευστικές προτάσεις από την κουζίνα της μαμάς που μυρίζουν… Ελλάδα, δεν συγκαταλέγονται τυχαία ανάμεσα στις αγαπημένες προτάσεις όσων επιλέγουν να στρώσουν έξω το οικογενειακό τραπέζι!

Η Βλάχικη Γλάστρα- Γούλας

Μια ιστορική, οικογενειακή ταβέρνα που θα σας φέρει μέχρι την Ροδόπολη (Κολοκοτρώνη 14). Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, φημίζεται για την οικεία ατμόσφαιρα και τις σπιτικές γεύσεις που σερβίρει, πλέον, στους θαμώνες της.

Τα νοστιμότατα παϊδάκια, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και φυσικά η φημισμένη γάστρα της στα όσα την έχουν καθιερώσει στις επιλογές του κοινού για ένα γεύμα μακριά από την βουή της πόλης (κυρίως) το Σαββατοκύριακο.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού –το ίδιο ισχύει και για την υπέροχη αυλή της– σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της.

Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της. Κότσι με ρύζι, λαχανικά και φρέσκες τηγανητές πατάτες, ιμάμ, παστίτσιο, αρνάκι εναλλάσσονται στις προτάσεις του καταλόγου. Στις σταθερές αξίες τα κρεατικά της ώρας και τα πιάτα με θαλασσινά.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.