Μετά τη δυνατότητα αλλαγής του ονόματος ενός χαρακτήρα, της μεταφοράς του από τον ένα server στον άλλο, τις αλλαγές στις φυλές, στα factions και στην ίδια του την εμφάνιση, οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το World of Warcraft επεκτείνονται κι άλλο με τη δυνατότητα μεταφοράς ολόκληρων guilds σε νέους server, μαζί με τη δυνατότητα μετονομασίας του guild.

Η υπηρεσία αυτή θα ενεργοποιηθεί στα πλαίσια του συστήματος εξέλιξης των guilds που τέθηκε σε εφαρμογή με το Cataclysm, σύμφωνα με το οποίο τα μέλη ενός guild κερδίζουν reputation στο εσωτερικό του guild για να ξεκλειδώνουν ειδικές λειτουργίες. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει επίσης ένα leveling system με perks και αντικείμενα που οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν μόνο μέσω του guild vendor.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν κάποιος μετέφερε τον χαρακτήρα του σε έναν νέο server κατέληγε χωρίς guild, κάτι που προκαλούσε ζημιά στα guilds που έχουν ιδρυθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και στα μέλη τους που ενδεχομένως είχαν ξεκλειδώσει πληθώρα αντικειμένων. Αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα, αλλά το κόστος για την μεταφορά ενός ολόκληρου guild από τον ένα server στον άλλον δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Σίγουρα θα κοστίζει ακριβά, αλλά είμαστε σίγουροι πως αυτό δεν θα πτοήσει κανέναν.

Πηγή: pcmaster.gr