Ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των Διάφανων Κρίνων Θάνος Ανεστόπουλος επιστρέφει απόψε στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, μαζί με μία εκλεκτή παρέα μουσικών αλλά και καλεσμένων φίλων-έκπληξη, για μια βραδιά πολύ ιδιαίτερης οπτικοακουστικής απόλαυσης.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί περίπου 20 χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική και έντονα φορτισμένη όσο λίγες κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009.

Στα τέλη της προπερασμένης χρονιάς, επέστρεψε με την παράσταση «Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν» και τώρα συνεχίζει να δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του (που, πλεόν, είναι κοντά), αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτή την βραδιά, ως συνέχεια αυτής της ωραίας διάφανης μουσικής περιπέτειας, κουβαλώντας πάντα αυτή την, συνήθως μελαγχολική, ηλεκτρική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει.

Μαζί του θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), η Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο) και ο Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι), ενώ το μουσικό set, πότε ηλεκτρικό και πότε ακουστικό, θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. Ηχολήπτης θα είναι ο Τάκης Κορωρός.

Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Ταυτόχρονα, θα φιλοξενηθούν στον χώρο ορισμένα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, κάτω από τον θεματικό τίτλο «Remember Your Mortality».

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ «Αττική»
6944 814543
www.gagarin205.gr