Πριν πέντε μήνες η παραγωγή ενός από τα πιο σημαντικά μοντέλα στο στερέωμα των super-cars έφτασε στο τέλος της, μετά από 18 χρόνια και συνολικά τέσσερις γενιές. Τώρα ο CEO της Dodge, Ralph Gilles με σχετικές δηλώσεις του, επιβεβαιώνει ότι το νέο Viper βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και ότι θα το δούμε στο δρόμο το 2013.

Αυτό που αρνείται κατηγορηματικά ο Gilles είναι ότι το νέο αυτοκίνητο θα «πατά» στο αμάξωμα της Alfa Romeo 8C (η οποιουδήποτε άλλου ιταλικού υπεραυτοκινήτου), καθώς και της φήμες που το ήθελαν να χρησιμοποιεί κινητήρα από τη Ferrari. Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει ότι η νέα γενιά του Viper θα είναι πιο φιλική προς τον οδηγό, ενώ για πρώτη φορά θα χρησιμοποιεί ESP, καθώς και ότι συνολικά «Δεν θα υπάρχει ούτε ένα σημείο του αυτοκινήτου που δεν έχει αλλάξει»!

Οι φήμες πάντως από τον αμερικάνικο ειδικό τύπο το θέλουν με κινητήρες V8 και V10 κάτω από το καπό που θα υιοθετούν την τεχνολογία Multiair της Fiat, ενώ ο τελευταίος θα φτάνει τα 8,4 λίτρα χωρητικότητας και θα ξεπερνά τους 600 ίππους!

Πηγή:autotriti.gr