Ευθύνη του Φελίπε Μάσα κι όχι δική του ήταν σύμφωνα με τον Σέρχιο Πέρες το ατύχημα που έθεσε αμφότερους εκτός αγώνα στον προτελευταίο γύρο του Grand Prix του Καναδά. Η Williams του Βραζιλιάνου χτύπησε από πίσω τη Force India του Μεξικανού, στον οποίο μετά τον αγώνα επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων για τον επόμενο αγώνα, καθώς θεωρήθηκε πως έκλεισε επικίνδυνα τον αντίπαλό του και οδήγησε στη σύγκρουση. Ο ίδιος, ωστόσο, είναι βέβαιος πως δεν έκανε κάτι λάθος και απαντά στις κατηγορίες του Μάσα.

«Ήταν πολύ απογοητευτικό να χάνω ένα τόσο καλό αποτέλεσμα από κάτι για το οποίο δεν ευθύνομαι εγώ. Ακολουθούσα την ίδια γραμμή και την ίδια τακτική στα φρένα με τους προηγούμενους γύρους, αλλά χτυπήθηκα από πίσω από τον Μάσα. Υπήρχε αρκετός χώρος αριστερά του μονοθεσίου μου για να επιχειρήσει ένα καθαρό προσπέρασμα και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να κάνει αυτή την κίνηση. Παρακολούθησα πολλές φορές το περιστατικό και βλέπω πως ο Μάσα στρίβει δεξιά ακριβώς πριν να με χτυπήσει. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως πρέπει να άλλαξε γνώμη, αλλά αυτό μας κόστισε και στους δύο πολλούς πόντους», δήλωσε.

«Δεν μου άρεσαν καθόλου τα σχόλια ότι έπρεπε να είχαμε αποσύρει το μονοθέσιο λόγω του προβλήματος που είχαμε στα φρένα. Μπορούσα να οδηγήσω μια χαρά με κάποιες τροποποιήσεις και το απέδειξα μέχρι τη στιγμή που μας έβγαλαν εκτός μάχης. Κι άλλα μονοθέσια είχαν αντίστοιχα προβλήματα για περισσότερους γύρους από μας και τελείωσαν τον αγώνα κανονικά. Αν κάποιος πιστεύει πως είναι εύκολο να κρατήσεις δύο Red Bull πίσω σου, όπως εμείς με τόσα προβλήματα, τότε μάλλον είναι αποπροσανατολισμένος», πρόσθεσε ο Πέρες.

Πηγή: sport-fm.gr