Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler αναβάθμισε πριν λίγες ημέρες τον Δημήτρη Ψυλλάκη από την θέση του Προέδρου της φίρμας στην Κορέα (5η σε μέγεθος αγορά για την μάρκα) σε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-Benz στις αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά, που είναι η 3η μεγαλύτερη αγορά για την γερμανική μάρκα. Η ανακοίνωση έγινε από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, Κα Britta Seeger, υπεύθυνης για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της εταιρίας.

Ο κ. Ψυλλάκης, ο οποίος εντάχθηκε στην Daimler AG το 1992, έφτασε το 2001 στην θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz Hellas, όπου και παρέμεινε έως το 2008 στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Τότε δέχθηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την εταιρία για την Λατινική Αμερική και έτσι το 2009 βρέθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (Mercedes-Benz do Brasil Ltda), σαν Διευθύνων Σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων για την Νότια Αμερική, θέση την οποία κράτησε έως το 2015, καταφέρνοντας να ανεβάσει την Mercedes στην 1η θέση του ανταγωνισμού στην περιοχή, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις.

Η επιτυχία αυτή επιβραβεύτηκε με την θέση του Προέδρου της Mercedes-Benz Korea, όπου εδραίωσε την θέση της εταιρίας τόσο στον τομέα των πωλήσεων, όσο και στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού με σωρεία δράσεων και αποκορύφωμα (2017) την δημιουργία του AMG Speedway, που προέκυψε από την ολική ανακαίνιση της πίστας Yongin Everland Speedway στην περιοχή Yongin, Gyeonggi. Το «ταξίδι» στην Κορέα ολοκληρώθηκε για τον δραστήριο Έλληνα manager το καλοκαίρι του 2020 και η συνέχεια γράφεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Καναδά όπου έχει τον τίτλο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Canada.

Όμως από την 1η Ιανουαρίου 2021 ο Δημήτρης Ψυλλάκης αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, σαν επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes -Benz Cars North America και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MBUSA. Με άλλα λόγια, θα αναλάβει την αγορά των Η.Π.Α. με έδρα την Ατλάντα, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης μέχρι τέλους του 2020 θα συνεχίσει την «θητεία» του στον Καναδά.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης είναι 53 ετών, παντρεμένος με δυο παιδιά και έχει σπουδάσει στο University of Kent, αλλά και στο Imperial College Business School London. Είναι αθλητικός, λατρεύει την θάλασσα και σε κάθε ευκαιρία επιστρέφει στην Ελλάδα, για να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες προκειμένου να συνεχίσει την εντυπωσιακή του διαδρομή στα πέρατα της γης. Είναι απλά ένας ακόμα από εκείνους τους «άλλους Έλληνες», που σε κάνουν να νοιώθεις υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον της φυλής μας.