Το νέο S-Class είναι αυτοκίνητο που σπάνια θα δούμε στη χώρα μας και σχεδόν ποτέ δε θα βιώσουμε. Ας το γνωρίσουμε λοιπόν μέσα από τις επόμενες γραμμές.

Η νέα Mercedes S-Class Coupe έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη και εντυπωσίασε, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει τις κλασικές αναλογίες ενός μεγάλου, σπορ κουπέ αμαξώματος, με τη μοντέρνα πολυτέλεια και την τεχνολογία αιχμής που ενσωματώνει.

Η διανομή της έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα διατίθεται με κινητήρα V8 biturbo, 4663 cc. H S500 Coupe θα αποδίδει 335 kW (455 hp), ενώ η ροπή στρέψης θα φτάνει τα 700 Νm. Η εμπειρία οδήγησης αυτού του δυνατού κινητήρα θα υποστηρίζεται από τον ήχο του συστήματος εξάτμισης, ο οποίος «μιλάει» στο συναίσθημα, αφού το σύστημα περιλαμβάνει δύο πτερύγια που ανοίγουν και κλείνουν πνευματικά, ανάλογα με την ταχύτητα του κινητήρα. Όταν τα πτερύγια ανοίγουν, τα καυσαέρια φεύγουν από διαφορετική διαδρομή από το πίσω σιλανσιέ, ώστε ο ήχος του αυτοκινήτου να είναι ακόμη πιο δυνατός. Το σημείο ανοίγματος των πτερυγίων εξαρτάται από το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί (π.χ. στο πρόγραμμα S τα πτερύγια ανοίγουν νωρίτερα απ’ ότι στο πρόγραμμα Ε).
Το σύστημα Magic Body Control, η πρώτη «ανάρτηση με μάτια», έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην S-Class. Με τη λειτουργία curve tilting, η Coupe έκδοση θα έχει ακόμη μία πρωτιά στον κόσμο της αυτοκίνησης σε αυτοκίνητα παραγωγής: το αυτοκίνητο θα γέρνει με τρόπο όμοιο με αυτόν μίας μηχανής ή ενός σκιέρ. Η εγκάρσια επιτάχυνση που επενεργεί πάνω στους επιβάτες μειώνεται όπως όταν κάποιος οδηγεί σε απότομες στροφές και οι επιβάτες κάθονται πιο σταθερά. Ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους, η νέα λειτουργία curve tilting αυξάνει την οδηγική απόλαυση και την άνεση.