Η νέα Giulietta και η νέα MiTo “Quadrifoglio Verde” θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην φετινή Έκθεση της Γενεύης.

Ο συμβολισμός QV είναι ένας φόρος τιμής στη θρυλική ιστορία της “Quadrifoglio Verde” καθώς από το 1923 το σύμβολο αυτό έχει συνδεθεί με τα κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων που έχουν κατασκευαστεί από την Alfa Romeo και έχουν κοσμήσει τις αγωνιστικές πίστες.

Η πρώτη Alfa Romeo που φόρεσε το σήμα Quadrifoglio Verde ήταν η ‘RL’ την οποία οδηγούσε ο Ugo Sivocci που κέρδισε τον 14ο αγώνα Targa Florio το 1923. Από τότε, όλες οι αγωνιστικές Alfa έφεραν το έμβλημα για καλή τύχη, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια αναγνώρισή του. Από τη δεκαετία του 1960, το σύμβολο άρχισε να εμφανίζεται και σε μοντέλα δρόμου της Alfa Romeo.

Giulietta “Quadrifoglio Verde”

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, η νέα (το όνομα γιορτάζει τα 60α γενέθλια) Giulietta Quadrifoglio Verde διαθέτει κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo με 240 ίππους στις 6000 σ.α.λ. και ροπή 340 Nm (2100-4000 σ.α.λ.), συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη. Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις με τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Επίσης θα παρουσιαστεί μια ειδική “Launch Edition” Giulietta Quadrifoglio Verde σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18″ σε γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα, ενώ τα “by Brembo” φρένα έχουν τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 mm.

Στο εσωτερικό, τα νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara, προσφέρουν κορυφαία στήριξη, το δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές είναι στάνταρ και ο μοχλός ταχυτήτων με το χειρόφρενο είναι επενδεδυμένα με δέρμα. Αλουμινένια πεντάλ, μαύρη οροφή και ειδικά πατάκια συμπληρώνουν την εμφάνιση.

Αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο δύναμης προσφέρεται με την ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον, μια και το αυτοκίνητο πληροί ήδη τις προδιαγραφές.

MiTo “Quadrifoglio Verde”

Η νέα MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ χαρακτηρίζεται από το πίσω σπόιλερ, τον σπορτίφ προφυλακτήρα και τα φέρινγκ στους καθρέφτες, την εμπρός γρίλια, τις χειρολαβές των θυρών, τα πλαίσια στα φώτα εμπρός/πίσω και τις ζάντες αλουμινίου 17″.

Το μαύρο εσωτερικό προσφέρει μία σειρά αλλαγών που υπογραμμίζουν το σπορ και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Δερμάτινο τιμόνι με λευκές ραφές, νέος πίνακας οργάνων με το λογότυπο QV, το ταμπλό Competizione με φινίρισμα “carbon look” και νέα ειδικά χαλάκια. Το ίδιο δέρμα επίσης βρίσκεται στον επιλογέα και στο χειρόφρενο.

Ο κινητήρας 1.4 MultiAir Turbo των 170 HP και ροπή 230 Nm, διαθέτει σύστημα Start&Stop και συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Εξαιρετικές κρίνονται οι επιδόσεις με τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα. Όλα αυτά με περιορισμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, που είναι αντίστοιχα 5,4 λίτρα/100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών και 124 g/km για το CO2.

Οι νέες εκδόσεις ‘Quadrifoglio Verde’ θα είναι διαθέσιμες στην αγορά ξεκινώντας από τον Μάιο του 2014.