Η Ford παρουσίασε το νέο Focus Ecoboost που είναι το πρώτο μη υβριδικό, βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που σπάει το φράγμα ρύπων των 100 g CO2/km. Το Focus με μόλις 99 g/km αυξάνει σε 13 τον αριθμό των Ford με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km, ενώ παράλληλα είναι το πιο αποδοτικό, βενζινοκίνητο οικογενειακό όχημα που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η εταιρία με 4,3 l/100 km*.

Το Focus 99 g/km με την ανανεωμένη έκδοση 100 PS του βραβευμένου 1.0 EcoBoost, αυξάνει σε 3 τα Focus που εφοδιάζονται με τον διάσημο πλέον Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς 2012 και 2013 – δίπλα στην έκδοση 100 PS με 109 g CO2/km και μία έκδοση 125 PS με 114 g CO2/km.

Όλα τα μοντέλα με 1.0 EcoBoost ωφελούνται από ένα υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας, το διπλό κύκλωμα ψύξης και τον άμεσο ψεκασμό καυσίμου που χαρίζει σημαντικές επιδόσεις από μπλοκ 3κύλινδρου κινητήρα. Το Focus 99 g/km υιοθετεί επιπλέον Ford ECOnetic Technology με Auto-Start-Stop, νέα κλιμάκωση κιβωτίου, Smart Regenerative Charging, Active Grille Shutter και Ford EcoMode που επιτρέπει στον οδηγό ένα πιο οικονομικό/οικολογικό οδηγικό στυλ.

Το Focus που παράγεται για την Ευρώπη στο εργοστάσιο του Saarlouis, διατίθεται σε 4θ, 5θ hatchback ή 5θ wagon εκδόσεις.

Σημειώνεται ότι οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μια συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές κατανάλωσης σε άλλες περιοχές του κόσμου λόγω των διαφορετικών κύκλων οδήγησης και των κανονισμών που ισχύουν στις αγορές αυτές.