Στην πρώτη της πλήρη αγωνιστική χρονιά, η ADAC Opel Rallye Junior Team με το Opel ADAM R2 έχει ήδη κατακτήσει το FIA ERC Junior. Με τη δεύτερη θέση τους στο auto24 Rally Estonia, ο Emil Bergkvist (21, από το Torsåker) και ο συνοδηγός του Joakim Sjöberg (29, από το Ösmo) ήδη κέρδισαν τον τίτλο στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του Junior Rallye ένα γύρο πριν το τέλος της σεζόν. «Έχω μείνει άναυδος» δήλωσε πανευτυχής ο Bergkvist.

Εκτός από την ταχύτητά του στο εξαιρετικά γρήγορο χωμάτινο ράλι της Εσθονίας, ο Bergkvist έκλεψε την παράσταση με μία εντυπωσιακή και έξυπνη στρατηγική. Οι δύο Σουηδοί διατήρησαν μία θέση στο top 3 σε όλες τις ειδικές χωρίς να παίρνουν παράλογα ρίσκα για τους ίδιους και το ADAM R2 τους. Και δεν άφησαν την ποινή των 10 δευτερολέπτων που πήραν στην αρχή του ράλι να τους αποδιοργανώσει.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη τα δύο ακυρωμένα αποτελέσματα, οι Bergkvist/Sjöberg έχουν συνολικά 128 βαθμούς, που δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς από τους αντιπάλους τους. Έτσι, ο τελικός της σεζόν, το Barum Rallye στην Τσεχία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα είναι απλά μία ‘παράσταση’ για τους δύο πρωταθλητές.

hgf

Επίσης, ο Marijan Griebel (26, από το Hahnweiler) με συνοδηγό τον Stefan Clemens (29, από το Thailen) τερμάτισαν στο απαιτητικό ράλι της Βαλτικής στην έκτη θέση, ένα ισχυρό αποτέλεσμα που τους δίνει ανοίγει το δρόμο για τη δεύτερη θέση του FIA ERC Junior στον τελευταίο αγώνα της Τσεχίας.

Αντίθετα, ο Πολωνός Aleks Zawada και η Γαλλίδα συνοδηγός του Cathy Derousseaux στάθηκαν άτυχοι με το ιδιωτικής συμμετοχής ADAM R2 τους. Οι νικητές του Ypres Rallye χτύπησαν σε πέτρα στην τέταρτη ειδική που εκσφενδονίστηκε στην πίστα από προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Από το χτύπημα έσπασε μία ανάρτηση και τα εξαρτήματά της τρύπησαν το κάρτερ λαδιού. Την επόμενη μέρα, οι Zawada/Derousseaux αγωνίστηκαν στο δεύτερο σκέλος με το επισκευασμένο τους αυτοκίνητο αλλά και πάλι αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Το ψυγείο βούλωσε προκαλώντας υπερθέρμανση στο ADAM R2 και καταστρέφοντας όλες τις ελπίδες για ένα τερματισμό.

gd

Νίκος Τσάδαρης