Σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες XF και XJ που έχει παρουσιάσει το βρετανικό εργοστάσιο, ο Bertone προχωρά σε μια πρόταση που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα παραδοσιακά στοιχεία των αντίστοιχων XJ της δεκαετίας του 1970.

Αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει παρατηρώντας πληθώρα στοιχείων από το μεγάλο εμπρός γκρίλ με το αγαλματάκι του ιαγουάρου ακριβώς από πάνω, έως και την κλασσική φόρμα του αυτοκινήτου που περιλαμβάνει παραδοσιακή σεντάν σιλουέττα, χωρίς τα κουπέ στοιχεία που υιοθετούν πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές στα αντίστοιχα μοντέλα πολυτελείας.

Παρόλα αυτά, το concept του Bertone χρησιμοποιεί ανάποδες πόρτες ή «suicide doors» αν προτιμάτε, συνδυάζοντας έτσι το κλασσικό με το σύγχρονο! Ως concept θα φέρει τον κωδικό B99 (προς τιμή της 99ης επετείου του οίκου Bertone που ιδρύθηκε το 1912), και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, όπου και θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία.

Τέλος, το αυτοκίνητο θα μπορούσε άνετα να εξυπηρετήσει το σκοπό μιας entry-level Jaguar αφού οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμάξωμα θα έχει συνολικό μήκος στα 4,5 μέτρα, πλάτος στα 1,95 μέτρα και ύψος στα 1,35 μέτρα, ενώ είναι πολύ πιθανή η χρήση υβριδικής τεχνολογίας για την κίνηση του.

Πηγή: autotriti.gr