Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που ακολούθησε την απόφαση του σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που είχε σκοτώσει τον περασμένο Αύγουστο ένα μαύρο έφηβο στο Φέργκιουσον, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο πρώτος διαδηλωτής συνελήφθη στην Τάιμς Σκουέρ αφού πέταξε κόκκινη μπογιά εναντίον του αρχηγού της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον και της φρουράς ασφαλείας του γύρω στις 22:30 χθες το βράδυ (05:30 το πρωί ώρα Ελλάδας). Από τη μπογιά λερώθηκε στο πρόσωπο ο διοικητής Μπράτον.

Ο ύποπτος, ο Ντιέγκο Ιμπανιές, 26 ετών, κατηγορείται κυρίως για επίθεση εναντίον αξιωματικού της αστυνομίας, για εγκληματική ενέργεια, για διατάραξη της δημόσιας τάξης, παρενόχληση και έκθεση σε κίνδυνο άλλων.

Η δεύτερη σύλληψη συνέβη σε μία ράμπα πρόσβασης στη γέφυρα Ρόμπερτ Κένεντι όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί διαδηλωτές μετά τα μεσάνυκτα, όταν ένα 30χρονος άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, πέταξε ένα άδειο κουτάκι εναντίον ενός αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.

Ακολούθησε μία διαμάχη όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να τον συλλάβει και ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο. Ο άνδρας που συνελήφθη επίσης τραυματίστηκε ελαφρά. Έως σήμερα το πρωί δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων στο Φέργκιουσον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη χθες το βράδυ κρατώντας πανό που έγραφαν «ο ρατσισμός σκοτώνει», «δεν θα μείνουμε σιωπηλοί» ενώ φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

Άλλη μία ομάδα συγκεντρώθηκε στη Γιούνιον Σκουέρ νότια του Μανχάταν, μία τρίτη επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία στο Χάρλεμ. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια μετέβησαν στη γέφυρα Ρόμπερτ Κένεντι.