Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα κατά την έναρξη της νέας επίσκεψής του στο Ισραήλ ότι «όλοι οι Αμερικανοί» σκέφτονται τον πρώην πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, του οποίου η κατάσταση της υγείας κρίνεται «κρίσιμη» από τους γιατρούς.

«Οι σκέψεις μας, οι σκέψεις μου βρίσκονται με την οικογένεια Σαρόν» είπε ο Κέρι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όλοι οι Αμερικανοί σκέφτονται το Ισραήλ και τον πρώην ηγέτη του (Αριέλ Σαρόν). Θυμόμαστε την προσφορά του, τις θυσίες που έκανε για να εξασφαλίσει την επιβίωση και ευημερία του κράτους του Ισραήλ» προσέθεσε.

Η υγεία του Αριέλ Σαρόν, ο οποίος έχει πέσει σε κώμα εδώ και 8 χρόνια, βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου του Τελ Αβίβ όπου νοσηλεύεται.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες, παρακολουθήσαμε μια σταδιακή επιδείνωση της λειτουργίας πολλών ζωτικών οργάνων του Αριέλ Σαρόν, που είναι ουσιώδους σημασίας για την επιβίωσή του», δήλωσε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του νοσοκομείου Τελ Χασόμερ, Ζεέβ Ροτστάιν.

«Θεωρούμε την κατάστασή του κρίσιμη και υπάρχει σίγουρα κίνδυνος για τη ζωή του» υπογράμμισε ο Ροτστάιν.

Ήταν η πρώτη φορά που ο διευθυντής του νοσοκομείου έκανε δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων μετά τις χθεσινές πληροφορίες που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης για μια σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Σαρόν, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό τον Ιανουάριο του 2006 κι έκτοτε παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.