Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα πάνω από 110 χιλιομέτρων την ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη νοτιοδυτική Σκωτία και τη βορειοδυτική Αγγλία καθώς εξασθενημένος ο τυφώνας Οφηλία έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς στην Ιρλανδία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τα νότια και τα κεντρικά της Σκωτίας και τα βόρεια της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το BBC, 8.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Δύο άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στην Ιρλανδία από το πέρασμα του τυφώνα, όπου οι άνεμοι 160 χιλιομέτρων την ώρα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Και οι τρεις σκοτώθηκαν όταν έπεσαν δέντρα πάνω στα αυτοκίνητά τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Σκωτίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη δυτική ακτή ενώ πλημμύρες αναμένονται και στη βόρεια ακτή της Αγγλίας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως καταγράφηκε ριπή ανέμου με ταχύτητα 305 χιλιομέτρων την ώρα στο Fastnet Rock.

Στην Αγγλία, ο  ουρανός βάφτηκε κόκκινος και κίτρινος καθώς η Οφηλία έφερε μαζί της σκόνη από τη Σαχάρα.