Το Πακιστάν έχει από σήμερα νέο πρωθυπουργό, τον  πρώην υπουργό Πετρελαίου, Σαχίντ Χακάν Αμπάσι. Ο 59χρονος πολιτικός εκλέχθηκε από τους βουλευτές ως αντικαταστάτης του παυθέντα από το Ανώτατο Δικαστήριο βετεράνο ηγέτη, Ναουάζ Σαρίφ.

Το κυβερνών κόμμα PML-N του Σαρίφ χρησιμοποίησε την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο για να εκλέξει στην πρωθυπουργία τον Αμπάσι, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο έπαυσε τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ επειδή δεν είχε αποκαλύψει μια πηγή εισοδημάτων του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φώναζαν ρυθμικά «Ναουάζ Σαρίφ!» μετά την εκλογή του αντικαταστάτη του.

Η θητεία του Αμπάσι αναμένεται να είναι βραχεία, καθώς ο Σαρίφ έχει χρίσει διάδοχό του τον αδελφό του, Σαχμπάζ, μόλις αυτός αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να εκλεγεί.

Ο Σαχμπάζ, ο οποίος είναι τώρα ο επικεφαλής υπουργός της μεγάλης επαρχίας Πουντζάμπ, πρέπει να κερδίσει μια αναπληρωματική βουλευτική εκλογή για να μπορούν οι άλλοι βουλευτές να τον εκλέξουν ως πρωθυπουργό.

Η οικογενειοκρατία που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στο Πακιστάν, έχει δεχθεί πολλές φορές την κατακραυγή αρκετών πολιτικών της χώρας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την οικογένεια Σαρίφ.