Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Χουνάν, Κίνα. Ο χορός του δράκου της φωτιάς

skftevfdd12

Ντόπιοι εκτελούν τον χορό του δράκου της φωτιάς κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Lantern Festival στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα. Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στην Κίνα ετησίως, την 15η ημέρα του πρώτου μήνα του Κινεζικού ημερολογίου.

Heilongjiang, Κίνα. Ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος

skftevfdd11

Ο φωτογράφος του Reuters αποτύπωσε στον φακό του τη στιγμή προτού τίγρεις της Σιβηρίας ορμήξουν για να πιάσουν το θήραμά τους – στη συγκεκριμένη περίπτωση μία κότα – στη βάση αναπαραγωγής στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Σαρώνει η κακοκαιρία

skftevfdd8

Το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι χιονοπτώσεις έπληξαν τη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά σχολεία, να καταγραφούν προβλήματα στην κυκλοφορία και να καθηλωθούν αεροσκάφη στα αεροδρόμια. Στη Νέα Υόρκη το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Μογκαντίσου, Σομαλία. Πανηγυρισμοί για τον νέο πρόεδρο

skftevfdd6

Πρώην πρωθυπουργός της Σομαλίας εξελέγη πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, νικώντας τον απερχόμενο πρόεδρο Σεΐχ Μοχαμούντ. Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ κέρδισε μετά από εκλογή δύο γύρων, με τη χώρα να προσπαθεί να αποκτήσει την πρώτη πλήρως λειτουργική κυβέρνησή της εδώ και 25 χρόνια. Χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας, ενώ στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα, ως εκδήλωση χαράς.

Γόλντεν Μπέι, Νέα Ζηλανδία. Μάχη για να σωθούν δεκάδες φάλαινες

skftevfdd10

Αγώνα δρόμου έδωσαν διασώστες και εθελοντές στη Νέα Ζηλανδία για να σώσουν δεκάδες φάλαινες πιλότους- ή ορθότερα μαυροδέλφινα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών- οι οποίες βγήκαν στη στεριά στην παραλία Golden Bay, στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας. Περισσότερες από 300 ήταν ήδη νεκρές.

Σιγκαπούρη. Πίστη, αντοχή, μετάνοια

skftevfdd3

Ο εορτασμός του φεστιβάλ Thaipusam έχει να κάνει με την πίστη, την αντοχή και την μετάνοια. Και αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην εικόνα του Reuters κατά τη διάρκεια των εορτασμών στη Σιγκαπούρη.

Divnogorsk, Ρωσία. Γλυπτό από ανταλλακτικά αυτοκινήτων

skftevfdd5

Ο μηχανικός και οξυγονοκολλητής Sergei Kulagin ολοκληρώνει το γλυπτό του «Κένταυρος», μέσα σε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων στη σιβηρική πόλη Divnogorsk, στη Ρωσία.

Λαλιπτούρ, Νεπάλ. Η εργασία στο Νεπάλ

skftevfdd1

Ένας εργαζόμενος στοιβάζει τούβλα στο κεφάλι του σε ένα εργοστάσιο τούβλων στην Λαλιπτούρ του Νεπάλ.

Γάζα. Το πιο καυτό κούρεμα!

skftevfdd4

Στο κομμωτήριο του Ραμαντάν Οντβάν στη Γάζα πλέον υπάρχει κοσμοσυρροή. Ο λόγος; Η τεχνική κουρέματος με… φωτιά που κερδίζει όλο και περισσότερους επαγγελματίες και πελάτες στη Μέση ανατολή, αλλά και σε περιοχές της Ασίας. Το «καυτό» κούρεμα που προσφέρει ο Οντβάν κοστίζει περίπου 5,2 δολάρια.

Μπλαγκόεβγκραντ, Βουλγαρία. Θρησκευτική κατάνυξη

skftevfdd13

Προσκυνητές μαζεύονται γύρω από τα κεριά που έχουν κολλήσει σε βάζα με μέλι, σχηματισμένα στο σχήμα ενός σταυρού, κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής αφιερωμένης στον πολιούχο της Βουλγαρίας Άγιο Χαράλαμπο στην εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.