Η παλαιστινιακή ηγεσία στη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιβεβαιωμένη είσοδος του υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν στην ισραηλινή κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μια «αληθινή απειλή» για την περιφερειακή σταθερότητα.

«Αυτή η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μια αληθινή απειλή αστάθειας και εξτρεμισμού στην περιοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαέμπ Ερεκάτ, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση αυτή «θα έχει φυσικά ως συνέπειες το απαρτχάιντ, τον ρατσισμό και τον θρησκευτικό και πολιτικό εξτρεμισμό», πρόσθεσε.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς το οποίο διοικεί τη λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε πως “η επιλογή του Λίμπερμαν αντιπροσωπεύει μια κλιμάκωση στον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό” του Ισραήλ.

«Η Χαμάς καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και αυτοί που αναζητούν την εξομάλυνση και την συνύπαρξη με την (ισραηλινή) κατοχή να αποκηρύξουν αυτά τα φαντάσματα», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σήμερα σε μια συμφωνία για την είσοδο στην κυβέρνηση του Λίμπερμαν, ο οποίος θα αναλάβει το κρίσιμης σημασίας υπουργείο Άμυνας που επιβλέπει τα Παλαιστινιακά Εδάφη.