Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι λευκό ξύδι ή ο χυμός λεμονιού αποτελούν εκπληκτικά αποτελεσματικές επιλογές όταν πρόκειται για την καθαριότητα του σπιτιού. Αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι το γεγονός ότι και η μαγιονέζα αποδεικνύεται θαυματουργή.

Συγκεκριμένα, οι λεκέδες σκουριάς στο μπάνιο μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα απλώνοντας λίγη μαγιονέζα. Σύμφωνα με το housedigest.com, θα φαίνεται σαν να έχει εξαφανιστεί ως δια μαγείας η σκουριά και το μπάνιο σας θα είναι και πάλι σαν ολοκαίνουριο.

Εκτός από την αφαίρεση της σκουριάς από την πορσελάνη, ωστόσο, η μαγιονέζα έχει και πολλές άλλες απίστευτες και εκπληκτικές χρήσεις καθαρισμού. Για παράδειγμα, είναι συγκλονιστικά καλή στο να απομακρύνει τις μουντζούρες από το ανοξείδωτο ατσάλι. Είτε πρόκειται για δακτυλικά αποτυπώματα είτε για κολλημένη βρωμιά, απλώνοντας λίγη μαγιονέζα πάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη και τις συσκευές σας και σκουπίζοντάς την θα τις κάνετε να φαίνονται καινούργιες.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους η μαγιονέζα μπορεί να βοηθήσει στο σπίτι

Μαγιονέζα

Αν και είναι λίγο αντιφατικό, το να αλείφετε με μαγιονέζα τις επιφάνειες μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό. Για όσους έχουν παιδιά, για παράδειγμα, το τρίψιμο των χρωματιστών λεκέδων από τους τοίχους μπορεί να είναι μια επίπονη και χρονοβόρα εργασία, αλλά η χρήση μαγιονέζας αντί για σαπούνι και νερό μπορεί απλώς να αποδειχθεί άκρως σωτήρια. Ενώ αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να αφήσει έναν λεκέ από λάδι σε επίπεδες επιφάνειες, δοκιμάστε να τρίψετε λίγη μαγιονέζα πάνω σε αυτές τις ζωγραφιές με κηρομπογιές. Μετά από μερικά λεπτά, σκουπίστε την με ένα υγρό πανί και το χρώμα θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί.

Η μαγιονέζα, επίσης, αποτελεί πολύ καλή επιλογή και για τη λίπανση θορυβωδών μεντεσέδων στις πόρτες. Απλά βγάλτε τον πείρο από τον μεντεσέ, καλύψτε τον με μαγιονέζα, βάλτε τον πίσω και η πόρτα θα σταματήσει να τρίζει. Λόγω της γυαλιστερής εμφάνισής της, η εφαρμογή μαγιονέζας στα φύλλα των φυτών θα τα κάνει, επίσης, να φαίνονται πιο όμορφα και μπορεί να τα βοηθήσει να απορροφήσουν περισσότερο ηλιακό φως. Τέλος, η μαγιονέζα μπορεί να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα και τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους.