Aπό τότε που η bohemian queen, Jane Birkin, στόλιζε τα καλάθια της με διάφορα αντικείμενα όπως κορδέλες, βραχιόλια ή το ρολόι της, τα οποία κουδούνιζαν όταν περπατούσε, ξεκίνησε και η τάση να αλλάζουμε την όψη μιας τσάντας με χαριτωμένα αξεσουάρ που της δίνουν προσωπικό χαρακτήρα.

Όπως άλλωστε συμβαίνει με τη μόδα, το συγκεκριμένο trend το έχουμε δει να επανέρχεται κατά περιόδους. Ωστόσο, στις επιδείξεις μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 είδαμε σε πολλούς οίκους μόδας όπως Balenciaga, Bottega Venetta και Miu Miu, μεγάλες τσάντες που πάνω τους είχαν δεμένα διάφορα και πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα που λείαιναν τον όγκο τους. Η τάση των αντικειμένων που μετατρέπονται σε bag charms συνεχίστηκε και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, όπου και εκεί διάφορα memorabilia κρεμάστηκαν από τσάντες Hermès.

Είδαμε λοιπόν πάνω στις τσάντες να δένονται μαντήλια, να κρέμονται αλυσίδες, μπρελόκ και άλλα αξεσουάρ, δημιουργώντας ένα χαριτωμένο αποτέλεσμα. Πλέον σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας διαθέτουν στις συλλογές τους κάτι που είτε προορίζεται αποκλειστικά για bag charm, είτε θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και να κάνει πιο «ανάλαφρη» ακόμη και την πιο σοβαρή τσάντα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα αν θέλετε πιο ήσυχο αποτέλεσμα, ή περισσότερα αν θέλετε να μετατρέψετε την τσάντα σας σε εξατομικευμένη πρόταση μόδας. Ναι, ένα μπρελόκ μπορεί να δείξει υπέροχο αν κρεμαστεί από τη λαβή της τσάντας σας, όπως και ένα φουλάρι ή και ένα μενταγιόν.

Μερικά από τα ωραιότερα premium charms που μπορείτε να αγοράσετε

Chanel Key Ring

Chanel Key Ring 950$

30 Montaigne Bag Charm, Gold-Finish Metal and Black Lacquer

30 Montaigne Bag Charm 890€ 

Louis Vuitton Paname Chain Bag Charm

Louis Vuitton Paname Chain Bag Charm