Η Dita Von Teese είναι η πιο διάσημη χορεύτρια του Burlesque στον πλανήτη και έχει υιοθετήσει από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα το look ενός pin up girl των δεκαετιών 1950 και 1960.

Έμπνευσή της αποτέλεσαν οι ντίβες του παλιού Hollywood και έχει εργαστεί ως χορεύτρια, μοντέλο, συγγραφέας, ηθοποιός, σχεδιάστρια ρούχων, ενώ παράλληλα είναι και επιχειρηματίας λανσάροντας αντικείμενα που είναι εμπνευσμένα από την ίδια και την τέχνη της, μέσα από το προσωπικό της online κατάστημα.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Dita Von Teese

Ο τίτλος που δικαιωματικά της αξίζει είναι «η βασίλισσα του Burlesque». Το Burlesque είναι ο αισθησιακός θεατρικός χορός σε υπερπαραγωγές με έντονο το στοιχείο του καμπαρέ. Ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό το είδος χορού το 1992 και όπως τόνισε, στόχος της ήταν να επαναφέρει το… Tease στο Strip Tease.

Είναι μούσα του Jean-Paul Gaultier, η PETA την έχει επιλέξει για φιλοζωική καμπάνια της, έχει περπατήσει στην πασαρέλα για τους Giambattista Valli, Moschino και Vivienne Westwood, ενώ έχει κάνει εξώφυλλα για τα περιοδικά Vanity Fair, Vogue και Elle. H ίδια δήλωσε: «Κάποτε προσέλαβα κάποιον και πήρε ένα ζευγάρι παπούτσια με 40s επιρροές λέγοντάς μου ότι θα δείχνουν πολύ χαριτωμένα με το τζιν μου. Τον πέταξα έξω».

Τα shows της, τα οποία διαρκούν πολλή ώρα, έχουν επιρροές από τα καμπαρέ των δεκαετιών 1930 και 1940 και περιλαμβάνουν αισθησιακό θεατρικό χορό και εντυπωσιακά αξεσουάρ, ενώ η ίδια υποδύεται κάθε φορά μια διαφορετική persona. Πραγματοποιεί εμφανίσεις σε εμβληματικά καμπαρέ του Παρισιού όπως το Moulin Rouge και φυσικά, πολύ συχνά εμφανίζεται σε sold out events στο Las Vegas.

Η deco αισθητική της Dita Von Teese

Το σπίτι της βρίσκεται στο Hollywood και το ντεκόρ είναι σαφώς επηρεασμένο, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, από τις αρχές του 20ού αιώνα. Η κουζίνα της έχει ροζ χρώμα και όλα τα μαγειρικά της σκεύη είναι vintage. Στο σπίτι της δεν έχει ούτε έναν λευκό τοίχο, καθώς οι λευκοί τοίχοι είναι ο μεγαλύτερός της φόβος. Κάνει συλλογή από παλιές πορσελάνες, σετ τσαγιού και τα παλιά αυτοκίνητα.

Στο ηλεκτρονικό της κατάστημα που ονομάζεται Luxfaire, μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα που θα δώσουν vintage glam αέρα στον χώρο του, ανάμεσα στα οποία coffee table books, posters και βάζα.

Οι προτάσεις μας

Red Bonnet Vase
Αυτό το κεραμικό βάζο περιορισμένης έκδοσης είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τα αγαπημένα vintage γυναικεία βάζα της Dita, με την Dita να φοράει το κόκκινο τριανταφυλλί καπέλο από το εμβληματικό της νούμερο burlesque, «Lazy».

Red Bonnet Vase $98

Your Beauty Mark Book Personalized
Στο best-seller βιβλίο των New York Times, η Dita αποκαλύπτει την προσωπική της φιλοσοφία ομορφιάς που την κρατάει στις διεθνείς λίστες με τα καλύτερα ρούχα και στα υψηλά ρόστερ των επιδείξεων μόδας, σε ένα έργο γεμάτο εικονογραφήσεις και φωτογραφίες.

Your Beauty Mark Book Personalized $95

Champagne Glass
Φωτογραφική εκτύπωση 8″×10″ υπογεγραμμένη από την Dita. Εικόνα από τον Franz Szony.

Champagne Glass $60