Μια νεαρή μητέρα αποφάσισε να δείξει το σώμα της δέκα μήνες μετά τη γέννα με καισαρική και το πράγμα πήρε… απροσδόκητη τροπή καθώς πολλοί ήταν αυτοί που την «έκραξαν». Βέβαια, η 24χρονη από την Καμπέρα της Αυστραλίας τους «έβαλε στη θέση τους» και το TikTok την αποθέωσε.

Η Mia Somerville αποφάσισε να δείξει την ωμή πραγματικότητα του να γίνεσαι μητέρα με ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok και έγινε viral με πάνω από δύο εκατομμύρια προβολές.

Στο βίντεο, η 24χρονη εξήγησε ότι είχε πάντα πολύ καλή σχέση με σώμα της και είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό της και πριν γεννήσει υπέθετε ότι η κοιλιά της θα επανερχόταν πολύ σύντομα.

Αλλά μετά τη γέννηση της κόρης της, Πίπα, τον Σεπτέμβριο του 2022, η Mia διαπίστωσε ότι θα της πάρει περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να συνηθίσει τις αλλαγές που έχει υποστεί το σώμα της.

Σηκώνοντας το πουκάμισό της, η νέα μαμά έδειξε πώς ήταν η κοιλιά της μετά τον τοκετό. Καθώς, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα τεντώνεται, η Mia έχει χαλαρό δέρμα στην κοιλιά της και ο αφαλός της φαίνεται διαφορετικός από ό,τι πριν.

@miasomerville1

Thought I was gonna be one of those girlies who looked exactly the same pre and post baby but so much stretching happens and my belly button will probably never look the same 😅 #postpartum #postpartumbody #postpartumrecovery #postpartumjourney #3monthspostpartum #newbaby #baby #firstbaby #newmum #k18results #fyp #birth #labourandbirth #labourandelivery

♬ original sound – Mia Somerville

«Αγαπώ το κοριτσάκι μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και δεν θα άλλαζα με τίποτα το να είμαι μαμά. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το να γίνεις μητέρα σημαίνει ότι θα βιώσεις κάποιες τεράστιες αλλαγές στη ζωή σου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά»δήλωσε η 24χρονη στο news.com.au.

«Είχα πάντα πολύ καλή σχέση με το σώμα μου και είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αλλά βλέποντας πόσο διαφορετική έμοιαζα μετά τη γέννηση της Πίπα, χρειάστηκα λίγο χρόνο για να συνηθίσω. Δεν είμαι σίγουρη ποια ακριβώς ήταν η πρόθεσή μου όταν αποφάσισα να ανεβάσω αυτό το βίντεο, αλλά σκέφτηκα ότι ένα σώμα σαν το δικό μου, δεν είναι σύνηθες στα social media» εξηγεί.

«Τα αληθινά σώματα δεν κυριαρχούν σε Instagram και TikTok όπου οι celebrities και οι influencers φαίνεται να έχουν επανέλθει πλήρως, μόλις λίγες ημέρες μετά τη γέννα. Επειδή είμαι ακόμα νέα και ήμουν πάντα αρκετά αδύνατη, υπέθεσα ότι και εγώ θα “επανέλθω” και ότι θα είμαι ακριβώς όπως πριν πολύ γρήγορα. Έτσι, το να έχω χαλαρό δέρμα και ραγάδες στην κοιλιά μου σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενα» εξομολογείται η νεαρή μαμά.

Αφού ανάρτησε το βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok, η Mia κατακλύστηκε από χιλιάδες σχόλια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενώ οι περισσότεροι ήταν υποστηρικτικοί, κάποιοι την επέκριναν για το σώμα της και έγραφαν ντροπιαστικά σχόλια.

@miasomerville1

Replying to @Covadonga Kocina I’m proud of my postpartum body and what it has done for me 👏🏽

♬ original sound – Mia Somerville

Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με τη New York Post, σχολίασαν ότι αφού είδαν το βίντεο της Mia, αποφάσισαν ότι «δεν θα κάνουν ποτέ παιδιά».

«Το TikTok είναι η εφαρμογή όπου νομίζω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ελεύθεροι να είναι όσο αγενείς θέλουν. Δεν με ενοχλεί, αλλά είναι λυπηρό γιατί ξέρω ότι και άλλες μαμάδες βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και θα διαβάσουν αυτά τα δυσάρεστα μηνύματα και θα νιώσουν άσχημα για τον εαυτό τους» λέει η Mia Somerville.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι είπαν ότι δεν θα ήθελαν να δείχνουν όπως εγώ και ότι το θέαμα ήταν “αηδία” ή “φρικτό”. Οι πιο θλιβεροί ήταν εκείνοι που έλεγαν πράγματα όπως “τώρα δεν πρόκειται ποτέ να κάνω παιδιά”. Η σκέψη ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι προτιμούν να μην γίνουν γονείς, μόνο και μόνο λόγω της εμφάνισής τους, είναι πραγματικά καταθλιπτική. Είναι επίσης απλά προσβλητικό. Ουσιαστικά λέει ότι ο μόνος σκοπός μιας γυναίκας στη ζωή είναι να φαίνεται ελκυστική και τέλεια» τονίζει η νεαρή μαμά βάζοντας στη θέση τους τους haters.

@miasomerville1

Replying to @Ashley to all the people who wrote lovely things, I see you and I thank you 🫶🏼

♬ original sound – Mia Somerville

Σε ένα επικό δεύτερο βίντεο, η 24χρονη μαμά αποφάσισε να «φωνάξει» ότι τα σκληρά σχόλια δεν είναι αποδεκτά.

«Απλώς απάντησα και είπα: “στην πραγματικότητα δεν φαίνομαι απαίσια”. Εκτός από λίγο χαλαρό δέρμα και ραγάδες, νομίζω ότι φαίνομαι υπέροχη. Είμαι τρεισήμισι μήνες μετά τον τοκετό και αισθάνομαι καταπληκτικά. Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πολύ σκληροί στο διαδίκτυο, αλλά εγώ δεν τους αφήνω να με επηρεάζουν» τονίζει.

@miasomerville1

Replying to @Cait💕 literally no one can tell me that a postpartum body is horrible. Anyone who does is just nasty. Celebrate all postpartum bodies because what they do is incredible 🫶🏼 #postpartum #postpartumbody #bodylove #bodypositivity #firsttimemum #newborn #babygirl #postpartumrecovery #postpartumjourney #3monthspostpartum

♬ original sound – Mia Somerville

Εκτός όμως από τα σκληρά σχόλια, η Mia έλαβε «κύματα» αγάπης και υποστήριξης.

Πολλές μητέρες μοιράστηκαν μαζί της ότι  και εκείνες ένιωσαν σοκαρισμένες, όταν είδαν το νέο τους σώμα μετά τον τοκετό και ένιωσαν ότι δεν ήταν «φυσιολογικές».

«Σημαίνει πολλά για μένα ότι άλλες γυναίκες είπαν ότι το βίντεό μου τις βοήθησε να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Είμαστε όλες μαζί σε αυτό. Στο τέλος της ημέρας, ένα όμορφο παιδί γεννιέται. Αν οι άνθρωποι πρόκειται να πουν αρνητικά πράγματα για το σώμα σου, τότε δεν έχουν περάσει αυτά που περάσαμε εμείς. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχει κάνει το σώμα μας για εμάς και σε αυτό που θα κάνει, αντί για το πώς φαίνεται σε όλους τους άλλους» καταλήγει η 24χρονη μαμά.