Στην περιποίηση της επιδερμίδας, αρκετές είναι οι γυναίκες που μπορεί να διστάζουν να συμπεριλάβουν νέα προϊόντα στη ρουτίνα τους ή να τα συνδυάσουν με τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιούν. Μόλις βρείτε κάτι που λειτουργεί, γιατί να το αλλάξετε; Μάλιστα, η χρήση πάρα πολλών προϊόντων μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, σύμφωνα με το Insider. Τα προϊόντα περιποίησης που δεν ταιριάζουν καλά μεταξύ τους μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα και ξεσπάσματα στο δέρμα.

Όταν ψάχνετε για μια νέα προσθήκη στη ρουτίνα σας, υπάρχουν τόσα πολλά συστατικά που ταιριάζουν μεταξύ τους: ρετινόλη και μια καλή ενυδατική κρέμα, τονωτικό και essence, και αντηλιακό. Μπορεί, όμως, αυτός ο αποτελεσματικός συνδυασμός να ισχύει για τα προϊόντα σας με νιασιναμίδη και βιταμίνη C;

Ορός περιποίησης δέρματος

Η νιασιναμίδη μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των πόρων και να ενυδατώσει και να φωτίσει το δέρμα, αναφέρει το thelist.com. Από την άλλη, η βιταμίνη C φωτίζει το δέρμα, μειώνοντας την υπερμελάγχρωση και τις ουλές, ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Και ενώ η αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων από μόνα τους είναι ικανοποιητική, μπορεί ο συνδυασμός τους να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα;

Μια ανάλυση της νιασιναμίδης και της βιταμίνης C

Ορός περιποίησης δέρματος

Η νιασιναμίδη, όπως αποδεικνύεται, είναι επίσης μια βιταμίνη. Σύμφωνα με το βρετανικό Glamour, η νιασιναμίδη είναι η τοπική έκδοση της βιταμίνης Β3. Το παράγωγο καταπραΰνει μια πληθώρα προβλημάτων του δέρματος, από την ακμή έως τις λεπτές γραμμές και τον αδύναμο φραγμό του δέρματος. Το αντιφλεγμονώδες συστατικό εμποδίζει την απώλεια υγρασίας και απαλλάσσει από τους ερεθισμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βιταμίνης C, λέει το 100% Pure, με το ασκορβικό οξύ να είναι το πιο σημαντικό στη χρήση για την περιποίηση της επιδερμίδας. Το αντιοξειδωτικό καταπολεμά τις τοξίνες, όπως η ρύπανση, που αγγίζει το δέρμα σας και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ηλιακής βλάβης. Ως φωτεινό συστατικό, χρησιμοποιείται συχνά για τη μείωση της εμφάνισης της υπερμελάγχρωσης, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και της ακμής.

Βιταμίνη C

Λόγω του γεγονότος ότι και τα δύο συστατικά μοιράζονται τόσα πολλά οφέλη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και ενδεχομένως ενισχύοντας τα αποτελέσματα. Ωστόσο, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ίσως να θέλετε να ρωτήσετε έναν δερματολόγο πριν από τη διαστρωμάτωση των δύο, σύμφωνα με το MindBodyGreen.

Αν τα χρησιμοποιείτε στην ίδια ρουτίνα, η Vogue India προτείνει την εφαρμογή της βιταμίνης C πριν από τη νιασιναμίδη, ακολουθούμενη από ενυδατική κρέμα και αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.