Αν και οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει με το φθινόπωρο και το Χάλογουιν, υπάρχει ένα μέρος όπου η κολοκύθα ταιριάζει ολόκληρο το χρόνο. Αυτό δεν είναι άλλο από την επιδερμίδα σας. Και όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, η εφαρμογή της στο πρόσωπό σας μπορεί να αποδειχθεί άκρως ευεργετική.

Τα οφέλη της κολοκύθας για την επιδερμίδα σας

Σύμφωνα με το thelist.com, ο Joshua Zeichner, πιστοποιημένος δερματολόγος στο Νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι «Η κολοκύθα είναι πλούσια σε άλφα υδροξυ- οξέα (AHAs), τα οποία βοηθούν στην απολέπιση και ανανέωση του δέρματος. Περιέχει, επίσης, υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως το λυκοπένιο, που προστατεύουν το δέρμα από βλάβη των ελεύθερων ριζών».

Μάσκα με κολοκύθα

Τα οφέλη των ενζύμων κολοκύθας στη φροντίδα του δέρματος μπορούν να αποκομιστούν σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ανάμεσα στα οποία τα σκραμπ, οι οροί, οι μάσκες, τα καθαριστικά και πολλά άλλα.

Η κολοκύθα είναι γεμάτη βιταμίνες

Οι γκουρού της φροντίδας του δέρματος γνωρίζουν ότι η βιταμίνη C αποτελεί σημαντικό για λαμπερό δέρμα και η κολοκύθα είναι γεμάτη με αυτήν τη βιταμίνη. Σύμφωνα με τη Δρ. Lily Talakoub, MD, δερματολόγο στο McLean Dermatology and Skincare Center, ενώ η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην καταπολέμηση των ασθενειών, μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα σας καταπολεμώντας τις βλάβες από τον ήλιο και τον αποχρωματισμό, καθώς και την πρόληψη των ρυτίδων.

Ορός με κολοκύθα

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι υπάρχει μια λίστα με ευεργετικά συστατικά που κάνουν την κολοκύθα τόσο ισχυρή ώστε να την εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης, της βιταμίνης Α και του ψευδαργύρου για αποτελεσματική πρόληψη της ακμής.

Η κολοκύθα είναι, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία, σύμφωνα με την πιστοποιημένη δερματολόγο Shereene Idriss της Union Square Laser Dermatology «βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, μειώνει το μέγεθος των πόρων και ελέγχει την περίσσεια λιπαρότητας, αποτρέποντας την εμφάνιση σπυριών, μαύρων στιγμάτων και άλλων κηλίδων», σημειώνει το thelist.com.