Τόσο οι επαγγελματίες μακιγιέρ όσο και οι celebrities με τις αμέτρητες ώρες που περνάνε στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, έχουν εφεύρει απίστευτα κόλπα και τεχνικές που τους βοηθούν στην απαιτητική καθημερινότητά τους για να κερδίσουν χρόνο αλλά και να έχουν πιο εύκολα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τα πιο παράξενα πράγματα που εφαρμόζουν στην πράξη για να πετύχουν το σκοπό τους, τα οποία λειτουργούν πραγματικά και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών που έχει ξεμείνει στα χέρια σας βυθίστε μια σφήνα λεμονιού σε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε τα νύχια σας. Θα είναι σαν να μην τα είχατε βάψει ποτέ!
  • Δεν υπάρχει τίποτα πιο glam από τα κόκκινα χείλη, αλλά η διατήρησή τους για πολλές ώρες είναι δύσκολη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε λίγη σκόνη για φρουί ζελέ κεράσι σε σχετικά βρεγμένα χείλη, πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας. Ακόμα και όταν το κραγιόν αρχίσει να ξεθωριάζει, τα χείλη σας θα φαίνονται τολμηρά και κατακόκκινα λόγω της σκόνης φρουί ζελέ.
  • Οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα προσώπου μπορεί να έχει διττή λειτουργία, στην περίπτωση που έχετε ξεμείνει από μαντηλάκια ή γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ. Απλώς ρίξτε σε λίγο βαμβάκι μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σας και σκουπίστε όλο το πρόσωπο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εναλλακτικά, βουτήξτε μία μπατονέτα στην κρέμα σας για να καθαρίστε τους λεκέδες από μάσκαρα γύρω από τα μάτια σας.
  • Αν έχετε εξαιρετικά ξηρά χείλη, λίγο μέλι είναι αρκετό για την επιδιόρθωση του ξηρού και σπασμένου δέρματος, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει και τα βακτήρια.
  • Στην περίπτωση που έχετε ξεμείνει από ασετόν ψεκάστε λίγο άρωμα σε βαμβάκι και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε το βερνίκι από τα νύχια σας. Τα αρώματα περιέχουν οξικό αιθυλεστέρα, βασικό συστατικό στα περισσότερα ασετόν.