Ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς τόσο για τη διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδό όσο και όταν κάνουμε προσπάθειες να χάσουμε κιλά, είναι η λιγούρα που μας πιάνει ανά στιγμές και ορμάμε στο ψυγείο ή σε άλλη σημεία της κουζίνας ψάχνοντας για οτιδήποτε θα το ικανοποιήσει.

Μάλιστα, για έναν «ανεξήγητο» λόγο οι τροφές που ικανοποιούν τα «κριτήριά» μας είναι συνήθως ανθυγιεινές και περιέχουν αρκετά λιπαρά.

Η επιθυμία αυτή, δεν οφείλεται σε πραγματική ανάγκη για τροφή καθώς δεν υπάρχει αίσθημα πείνας. Το αποτέλεσμα των «επιδρομών» αυτών στην κουζίνα είναι να καταναλώνουμε ποσότητες που δεν ελέγχουμε.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι και τόσο δύσκολη, αρκεί να έχουμε κατά νου τα παρακάτω:

Εφόσον το αίσθημα αυτό διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια υποχωρεί το κρίσιμο είναι να αντιμετωπιστεί για τα «μοιραία» αυτά λεπτά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μασώντας τσίχλα, πλένοντας τα δόντια, κάνοντας ένα μπάνιο. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα ώστε να ξεχαστούμε ή να πάρουμε ένα τηλέφωνο κάποιον που θέλουμε να μιλήσουμε.

Εάν τελικά δεν καταφέρουμε να υπερνικήσουμε το αίσθημα αυτό της λιγούρας, μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια κατανάλωσης της ελάχιστης δυνατής ποσότητας φαγητού. Ακόμη, μια ιδέα αν τόσο δυσκολευόμαστε να κρατηθούμε μακριά από ανθυγιεινές τροφές είναι απλούστατα αυτές να μην υπάρχουν σπίτι.