Η Βιταμίνη Κ πρόκειται για μία λιποδιαλυτή βιταμίνη και συμβάλει στην πήξη του αίματος.

Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, η συστηματική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και η φτωχή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συντελεί στην μη σύνθεσή της στο έντερό μας και στην έλλειψή της.

Οι καλύτερες διατροφικές πηγές για την βιταμίνη Κ είναι τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και πιο συγκεκριμένα: Το μπρόκολο, τα βλίτα, το λάχανο, ο μαϊντανός, τα σπαράγγια, το μαρούλι, το σπανάκι, το κουνουπίδι, τα παντζάρια και το σογιέλαιο.

Πηγή: myworld.gr