Για τις περισσότερες γυναίκες τα εσώρουχα είναι κάτι απαραίτητο και αυτονόητο, ορισμένες ωστόσο τα θεωρούν «βάρος» και έχουν σταματήσει να τα φορούν.

Μεταξύ αυτών είναι και οι παρακάτω γυναίκες που εξομολογήθηκαν στη Daily Mail τι τις ώθησε στην απόφαση να «απαλλαγούν» από τα εσώρουχά τους και να κυκλοφορούν πλέον πιο ανέμελες από ποτέ.

Η 29χρονη Gemma Cromwell δεν άντεχε τα στρινγκ εσώρουχά της όταν έμεινε έγκυος, δοκίμασε να φορέσει άλλα σχέδια και μεγαλύτερα μεγέθη αλλά δεν τα άντεχε.

«Δοκίμασα ακόμα κι αυτά χωρίς ραφές που ήταν όντως πιο άνετα αλλά μετά από 1-2 πλυσίματα έχαναν τη φόρμα τους και με δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο. Έτσι αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερα να μη φοράω καθόλου εσώρουχα. Ήταν τόσο απελευθερωτικό όταν συνειδητοποίησα πως δεν χρειάζεται να φοράω εσώρουχα και κανείς δεν χρειάζεται να το ξέρει», εξηγεί.

Όπως εξομολογείται τα φορά μόνο όταν έχει περίοδο και στις… ιδιαίτερες στιγμές με τον άνδρα της. «Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν τα εσώρουχά τους στο κρεβάτι αλλά για μας γίνεται το αντίστροφο!», τονίζει.

Η 35χρονη Vanessa Fernandez εύχεται να είχε ακούσει νωρίτερα τις συμβουλές των ειδικών για βαμβακερά και άνετα εσώρουχα και για αποφυγή άλλων υλικών που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

«Σταμάτησα να φορά εσώρουχα πριν από περίπου δύο χρόνια», λέει, «ύστερα από μια λοίμωξη. Δεν ήταν επώδυνη αλλά έπρεπε να πηγαίνω συνέχεια στην τουαλέτα. Χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση, ήταν πολύ ανακουφιστικό όταν πέρασε αλλά φοβόμουν μην το ξαναπάθω. Τότε μια φίλη μου μού είπε πως εκείνη είχε σταματήσει να φοράει εσώρουχα για να αποφύγει τέτοια ‘γυναικεία’ προβλήματα. Αρχικά ήμουν σκεπτική αλλά αποφάσισα να το δοκιμάσω. Στην αρχή ήταν κάπως παράξενο αλλά με εξέπληξε σταδιακά το πόσο άνετα ένιωθα. Πιστεύω πως το γεγονός πως μέχρι τότε δεν φορούσα βαμβακερά εσώρουχα συνέβαλε στη λοίμωξη που είχα πάθει. Τώρα νιώθω πολύ πιο άνετα».

«Πάντα με ενοχλούσε η γραμμή που φαίνεται από τα εσώρουχα, πάνω από τα ρούχα», εξηγεί η 45χρονη Aalia Chaudry. «Αλλά μετά το διαζύγιό μου, που άρχισα να ξαναβγαίνω τα βράδια και να ντύνομαι ωραία, με εκνεύριζε πάρα πολύ. Ένα βράδυ που με ενοχλούσε η γραμμή που έβλεπα πάνω από τα ρούχα μου, αποφάσισα απλώς να βγάλω τα εσώρουχα και να ξεμπερδεύω. Ήταν μια στιγμή αποκάλυψης, κανείς δεν χρειαζόταν να το ξέρει, δεν είναι σαν το σουτιέν που φαίνεται αν φοράς ή όχι». Από τα εσώρουχά της έχει κρατήσει μόνο μερικά «συσφικτικά» αν και οι ειδικοί λένε πως αυτά αναμφίβολα βλάπτουν. «Νιώθω πιο σέξι τώρα, δεν φορά εσώρουχα ούτε καν με τα τζιν μου», εξομολογείται.