Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο τριμμένο σε κομματάκια και το αλάτι.

Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν και να θυμίζουν θρυμματισμένο ψωμί. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε με μια μεταλλική σπάτουλα μέχρι η υφή των υλικών να γίνει ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακιά.

Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με το χέρι. Πασπαλίζετε με αλεύρι και ανοίγετε με πλάστη φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Βουτυρώνετε μια ταρτέρια ή ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών καλύπτοντας και τα πλαϊνά.

Για τη γέμιση: Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για μισή περίπου ώρα να ξεπικρίσουν σε κρύο νερό. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους αφού τις στεγνώσετε.

Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφού τις βουτήξετε σε βραστό νερό. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μαζί με τα προηγούμενα λαχανικά σε κατσαρολάκι. Τα βράζετε για μια περίπου ώρα με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά.

Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι. Προσθέτετε την σάλτσα με τα λαχανικά ανακατεύοντας για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνετε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνετε για 35-45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη της τάρτας μόνες σας, βάλτε απλά ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.

Υλικά για τη ζύμη

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
230 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
5 κουταλιές της σούπας νερό
ή 1 φύλλο σφολιάτας

Υλικά για γέμιση
2 κίτρινες πιπεριές
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
3 τομάτες
1 κουταλιά σούπας λάδι ελιάς
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Πηγή: trome