Ο οργασμός δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να… ολοκληρώσετε. Υπάρχουν επίσης σωματικά και ψυχικά οφέλη. Ωστόσο, το μυστήριο του «Big O» διέφευγε στους άντρες και τις γυναίκες για αιώνες. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι περίπου οι μισές γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το πόσο συχνά φτάνουν στην κορύφωση, ενώ το 10% με 15% των γυναικών δεν είχαν ποτέ οργασμό στη ζωή τους, όπως αναφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.

Οι άντρες έχουν λιγότερα προβλήματα στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς μόνο περίπου το 5% έως 10% δεν είχαν ποτέ οργασμό, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από τη Σεξουαλική Ιατρική – ωστόσο υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό ή αισθάνονται ανασφαλείς όταν ο σύντροφός τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί απόλυτα.

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά έρευνες και οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι τρεις παράγοντες που ακολουθούν είναι βασικοί για να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού.

Τι σημαίνει πραγματικά «διέγερση»;

«Το όλο θέμα σχετικά με το είδος της διέγερσης που χρειάζεστε είναι ένας συνδυασμός πίεσης και ρυθμού», είπε ο δρ Mintz, ψυχολόγος και θεραπευτής, στην The Post. «Η εφαρμογή της σωστής πίεσης σε ερωτικές ζώνες, όπως η κλειτορίδα, το πέος ή τα αυτιά, βοηθά στην οικοδόμηση της σεξουαλικής διέγερσης και τελικά ενεργοποιεί τους μυς να συστέλλονται, ένα απαραίτητο βήμα».

Η πίεση πρέπει επίσης να ασκείται με καλό ρυθμό – τον ​​οποίο ορισμένοι προτείνουν ότι είναι το κλειδί για τη διεκδίκηση του οργασμού. Οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου του δρα Mintz, συμφωνούν ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε το σημείο G είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δονητή. Ο σωστός ρυθμός μπορεί να βοηθήσει το άτομο στο να εστιάσει τη σκέψη του και να συγκεντρωθεί και να το φέρει σε έκσταση, ώστε να ενεργοποιήσει στη συνέχεια τους μηχανισμούς της κορύφωσης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Κοινωνιοσυναισθηματική Νευροεπιστήμη & Ψυχολογία, μεταδίδει η New York Post.

Ενσυνειδητότητα ή αλλιώς καθαρό μυαλό

Για να φτάσετε σε σεξουαλική έκσταση, πρέπει να «ακονίσετε» τις αισθήσεις της σεξουαλικής εμπειρίας και να επιτύχετε ενσυνειδητότητα. «Η ενσυνειδητότητα είναι να βάζεις το μυαλό και το σώμα σου στην ίδια θέση εκείνη τη στιγμή», εξήγησε ο δρ Mintz, πρεσβευτής της LELO.

«Και οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε αυτό στη ζωή μας, πόσο μάλλον τη σεξουαλική μας ζωή. Όταν κάνουμε σεξ, στο μυαλό μας λέμε: “Πώς μοιάζω;Τι κάνω; Είμαι καλός;” Και δεν μπορείτε να έχετε οργασμό όταν δεν είστε στο σώμα σας. Πρέπει να μάθεις πώς να είσαι μέσα στο σώμα σου». Συμβουλεύει τους πάντες να δοκιμάσουν διαλογισμό ή γιόγκα για να ασκήσουν ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητά τους ή να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Ένας μύθος σχετικά με την επίγνωση είναι ότι χρειάζεται πολλή εξάσκηση και ότι πρέπει να διαλογίζεσαι κάθε μέρα. Όχι. Μπορείτε να εξασκηθείτε στο να είστε συγκεντρωμένοι στην καθημερινή σας ζωή», επέμεινε ο δρ Μιντζ. Ένας εύκολος τρόπος για να αρχίσετε να ασκείστε στην ενσυνειδητότητα είναι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, όπως ισχυρίστηκε ο δρ Mintz. «Την επόμενη φορά που θα βουρτσίσετε τα δόντια σας, εστιάστε πραγματικά στις αισθήσεις. Όταν το μυαλό σας περιπλανάται, επαναφέρετέ το στις αισθήσεις. Μπορείτε να μάθετε την ενσυνειδητότητα στις καθημερινές δραστηριότητες και μετά να την εφαρμόσετε και στην κρεβατοκάμαρα», πρότεινε.

Σεξ

Επικοινωνία

Μόλις χρησιμοποιήσετε την ενσυνειδητότητα για να ανακαλύψετε ποια πίεση και ποιος ρυθμός σάς φέρνουν πιο κοντά στην κορύφωση, πρέπει να το κοινοποιήσετε στον σύντροφό σας.

«Τα ζευγάρια -ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για περιστασιακό σεξ ή μια σχέση- που επικοινωνούν και μιλούν για το τι χρειάζονται κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό», είπε ο δρ Mintz.

«Ένας κοινός μύθος είναι ότι ο σύντροφός σας πρέπει να ξέρει τι θέλετε χωρίς να ρωτήσει. Κανείς δεν διαβάζει μυαλά. Εκεί έρχεται η επικοινωνία».

Η επικοινωνία μπορεί να κατευθύνει αποτελεσματικά τον σύντροφό σας, λέγοντάς του ακριβώς πώς θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε.