Το να ταξιδεύει κανείς μόνος δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτε σημαίνει ότι δεν έχει παρέα ή κοινωνικό κύκλο για να κάνουν μαζί διακοπές. Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες εκείνοι που προτιμούν τα σόλο ταξίδια, καθώς με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις το μέρος που επισκέπτεσαι καλύτερα και χωρίς τις διαφωνίες για το πού θα πάτε και τι θα κάνετε.

Στα «μοναχικά» ταξίδια, δημοφιλείς είναι οι προορισμοί εκείνοι με πολιτιστική κληρονομιά και αξιοθέατα που τα θαυμάζεις καλύτερα μόνος/η ή προορισμοί που μπορείς να κάνεις και σόλο δραστηριότητες και να το απολαύσεις. Η ευρωπαϊκή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Route Perfect δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για σόλο ταξιδιώτες.

Μόναχο, Γερμανία

Η βαυαρική πόλη προσελκύει επισκέπτες για τη γραφική αρχιτεκτονική της, τις γκαλερί τέχνης και εννοείται και για τις μπιραρίες της, όπου μπορείς να απολαύσεις μία μπίρα μόνος/η και να το ευχαριστηθείς.

Μόναχο

Βιέννη, Αυστρία

Το μέρος όπου χτυπά η καρδιά της Τέχνης. Η παγκοσμίου φήμης όπερα της Βιέννης, τα περίτεχνα κτίρια, τα εμβληματικά κάστρα στα οποία έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ, αλλά και τα απίστευτα γλυκά της που θα τα βρεις σε πολλά μπαρόκ μαγαζιά, είναι οι λόγοι που έχουν κατατάξει την πρωτεύουσα της Αυστρίας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μοναχικά ταξίδια.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Λονδίνο δεν χρειάζεσαι παρέα για να περάσεις καλά. Έχει τόσα πράγματα να κάνεις που ούτε θα το καταλάβεις ότι είσαι μόνος/η. Ανάμεσα στα αξιοθέατα είναι το Μπάκιγχαμ, το Βρετανικό Μουσείο, το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, Μαντάμ Τισό και το Μπιγκ Μπεν. Κι εννοείται πως στο Λονδίνο κάνεις και το καλύτερο shopping therapy, με μια απαραίτητη στάση στα Harrods.

Πράγα
Πράγα

Πράγα, Τσεχία

Η γοτθική αρχιτεκτονική της πόλης, τα μοναδικά αξιοθέατα, αλλά και οι τέλειες παμπ, είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφτείς και μόνος/η την Πράγα.

Βερολίνο, Γερμανία

Στην πρωτεούσα της Γερμανίας έχετε τόσα πολλά να κάνετε και να δείτε, που δεν χρειάζεστε καν παρέα. Στην πόλη της ιστορίας και της Τέχνης θα θαυμάσετε σημαντικά μνημεία και κτίρια, θα βρεθείτε στο σημείο που κάποτε εκτείνονταν το Τείχος, το οποίο θεωρούνταν «Ουδέτερη Ζώνη» ανάμεσα στο ανατολικό και το δυτικό κομμάτι της πόλης. Εκεί, στήνεται εδώ και πολλά χρόνια η υπαίθρια αγορά Mauerpark («Το πάρκο στο Τείχος»), ένας επίγειος παράδεισος με πολλά second hand αντικείμενα. Επίσης, από την πύλη του Βρανδεμβούργου θα βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες και μετά θα ξεκινήσετε τις περιπλανήσεις στο Βερολίνο. Εννοείται, πως επιβάλλεται η επίσκεψη στο
πάρκο Tiergarten για ατελείωτες βόλτες.

Βαρκελώνη
Βαρκελώνη

Βαρκελώνη, Ισπανία

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη με παρέα για να εκτιμήσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική της πόλης, με τα πολλά κι εντυπωσιακά κτίρια. Στα must και το εντυπωσιακό πάρκο Guell του Γκαουντί.

Φλωρεντία, Ιταλία

Αν αγαπάς τις Τέχνες, τότε στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης θα νιώσεις πως είσαι στον «παράδεισο». Οι λάτρεις της Αναγέννησης θα μαγευτούν από την Galleria dell’Accademia που φιλοξενεί πολλά έργα του Μιχαήλ Άγγελου. Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής μπορούν να θαυμάσουν την αρχαία γέφυρα Πόντε Βέκιο, ενώ όσοι αγαπούν τα ψώνια θα ξετρελαθούν με τη βόλτα στα μαγαζιά της Πιάτσα Σάντο Σπίριτο. Η Φλωρεντία φημίζεται και για την κουζίνα της και θα το διαπιστώσετε σε πολλά από τα εστιατόρια της πόλης.

Άμστερνταμ
Άμστερνταμ

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Είτε προτιμάτε να κάνετε ποδήλατο είτε να κάνετε κρουαζιέρα σε ένα από τα κανάλια της πόλης, το Άμστερνταμ είναι ο τέλειος προορισμός για δραστήριους μοναχικούς ταξιδιώτες. Στο Άμστερνταμ θα ανακύψεις μερικά από τα πιο γνωστά και πρωτότυπα μουσεία της Ευρώπης., ενώ θα θαυμάσεις την αρχιτεκτονική της πόλης. Μία επίσκεψη στην αγορά των λουλουδιών, το Bloemenmarkt επιβάλλεται, ειδικά αν ασχολείσαι με την κηπουρική, αγοράζοντας εδώ σπόρους και βολβούς. Εννοείται πως η στάση για καφέ στα μαγαζιά γύρω από τα κανάλια θα σε ενθουσιάσει.

Βενετία, Ιταλία

Μπορεί να έχει τη φήμη μιας ρομαντικής πόλης και είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς για ζευγάρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την απολαύσεις και σόλο. Η Βενετία είναι το ιδανικό μέρος για να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και να απολαύσετε μία βόλτα με γόνδολα.

Ρώμη
Ρώμη

Παρίσι, Γαλλία

«Η Πόλη τους Φωτός» και των ερωτευμένων, είναι δημοφιλής προορισμός και μοναχικά ταξίδια, αφού έχει τόσα πολλά αξιοθέατα που μπορείς να τα θαυμάσεις από κοντά και χωρίς. παρέα. Πέρα από τα κλασικά που μπορείς να δεις και να κάνεις στο Παρίσι, θα ευχαριστηθείς τη στάση σου στα μικρά καφέ.

Ρώμη, Ιταλία

Η Ρώμη έχει τόσο μεγάλη ιστορία και αξιοθέατα που την καθιστούν ως έναν δημοφιλή προορισμό για σόλο ταξίδια. Φτιάξε το σωστό πρόγραμμα για να τα προλάβεις όλα, και πιστέψτε μας θα θέλετε να ξαναπάτε μόνοι σας.