Το ταξίδι με παιδιά μπορεί να γίνει διασκεδαστικό για εκείνα και ξεκούραστο για εσάς τους μεγάλους, αν στο πρόγραμμά σας συμπεριλαμβάνονται και δραστηριότητες που θα τα κρατήσουν χαρούμενα και δημιουργικά απασχολημένα.

Μία από τις επιλογές που έχετε, είναι τα θεματικά πάρκα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα συναντήσετε μέσα σε μεγάλες και καταπράσινες εκτάσεις, πάρκα με δράσεις για τα παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες και διασκεδαστικά προγράμματα. Αρκετά από τα πάρκα είναι για όλες τις εποχές του χρόνου.

Μια φορά κι έναν καιρό / Αυλώνας

Στον Αυλώνα Αττικής μέσα στη φύση, βρίσκεται το βιωματικό πάρκο, «Μια φορά κι έναν καιρό», όπου τα παιδιά μέσα από μια βιωματική ξενάγηση ανακαλύπτουν πώς ήταν η ζωή σε ένα παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, θα γνωρίσουν τα ζωάκια και θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, μαθαίνοντας πώς είναι να ζούμε συνυπάρχουμε αρμονικά με τη φύση. Κατά την επίσκεψή τους στο παραδοσιακό χωριό θα δουν νερόμυλο, αλώνι, πατητήρι, μποστάνι με αρωματικά φυτά, παραδοσιακά σπίτια και καφενεία, στάβλους με ζώα.

Σιδηροδρομικό πάρκο / Καλαμάτα

Πάρκο Καλαμάτας

Πρόκειται για ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο στην Καλαμάτα με ιστορική σημασία, ενώ έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πάρκο εκτείνεται σε περίπου 54 στρέμματα με λίμνες, πολύ πράσινο, παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, χώρους για αθλήματα, τρένα, σταθμούς επιβίβασης και ένα αναψυκτήριο-σταθμαρχείο.

Εδώ, τα παιδιά μπορούν να δουν, μεταξύ άλλων, τις επτά ατμάμαξες και να απολαύσουν ατελείωτο παιχνίδι μέσα στην παιδική χαρά, αλλά και σε όλο το καταπράσινο πάρκο. Δεν υπάρχει είσοδος για το θεματικό πάρκο.

Saloon Park / Καρπενήσι

Βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο Καρπενησίου – Προυσού και θυμίζει σκηνικό από γουέστερν. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, μεταξύ άλλων ιππασία μέσα στο πάρκο. Μάλιστα, υπάρχουν δύο διαδρομές: για παιδιά άνω των 6 ετών που διαρκεί 12 λεπτά και για ενήλικες που διαρκεί μία ώρα. Επίσης, μπορούν να επιβιβαστούν στο γουέστερν τρενάκι απολαμβάνοντας μια διαδρομή μέσα στη φύση.

Vagonetto – Μεταλλευτικό πάρκο / Άμφισσα

Στο θεματικό πάρκο στην Άμφισσα μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν βιωματικά τη ζωή των μεταλλωρύχων, καθώς μπαίνουν σε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος «πάγωσε» στα μέσα του 20ού αιώνα. Το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για τη μεταφορά του βωξίτη γίνεται το μεταφορικό μέσο των επισκεπτών στον τόπο εκκίνησης της περιπατητικής διαδρομής τους.