Τσαλακωμένα ρούχα στις διακοπές, αυτή η μάστιγα. Αλήθεια, πόσες φορές δεν το έχετε σκεφτεί αυτό; Και πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί να υπήρχε ένα μαγικό κουμπί να το πατήσετε και τσουπ τα ρούχα όταν τα βγάζετε από τη βαλίτσα να είναι ατσαλάκωτα.

Αλλά ξέρουμε πως τέτοιο κουμπί δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει περίπτωση να σιδερώσουμε στις διακοπές μας. Κανείς δεν το θέλει αυτό, ας το παραδεχτούμε. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί, σύμφωνα με το Travel + Leisure, όλα εξαρτώνται από τον σωστό τρόπο συσκευασίας των ρούχων σας. Και για να το πετύχετε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα από τα πιο απλά κόλπα που μπορείτε να σκεφτείτε.

Πώς οι σακούλες των καθαριστηρίων θα κρατήσουν ατσαλάκωτα τα ρούχα

Οι μεγάλες πλαστικές σακούλες με τις οποίες επιστρέφετε στο σπίτι από το καθαριστήριο, είναι η λύση στο πρόβλημα. Αντί να τις πετάξετε στα σκουπίδια ή στον κάδο ανακύκλωσης, φυλάξτε τις. Όταν πακετάρετε για το επόμενο ταξίδι σας, βάλτε τα πιο ευαίσθητα αντικείμενα μέσα στις σακούλες, συμπεριλαμβανομένων των βαμβακερών και λινών κομματιών σας. Μην ανησυχείτε για υφάσματα όπως το μετάξι, το μαλλί, το τζιν και το κασμίρ, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να τσαλακωθούν.

Το κόλποι λειτουργεί ως εξής: Διπλώστε κάθε ρούχο ως συνήθως και τοποθετήστε το μέσα σε ξεχωριστή σακούλα πριν το τοποθετήσετε στη βαλίτσα ή τον σάκο σας. Αυτή η τακτική λειτουργεί επειδή οι σακούλες θα γλιστρούν η μία πάνω στην άλλη, πράγμα που σημαίνει ότι τα βαμβακερά μπλουζάκια σας και τα αέρινα λινά παντελόνια σας δεν θα κολλήσουν και δεν θα προκαλέσουν αναπόφευκτα βαθιές ζάρες κατά τη μεταφορά.

Δεν έχετε σακούλες από καθαριστήριο;

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι σακούλες σκουπιδιών λειτουργούν εξίσου καλά -απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αρωματισμένες για να μην πάρουν τα ρούχα σας τη μυρωδιά.

Ωστόσο, έχετε υπόψη, ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό κόλπο δεν είναι αλάνθαστο, αλλά σίγουρα θα μειώσει τις πολλές τσακίσεις και ζάρες στα ρούχα σας.

τσαλακωμένο πουκάμισο

Τι γίνεται αν δεν σας περισσεύει καθόλου πλαστικό;

Το στρώσιμο των ρούχων σας με χαρτί υγείας μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμο. Το χαλαρό τύλιγμα των ευαίσθητων ρούχων σας είναι, επίσης, προτιμότερο από το δίπλωμα -απλώς τοποθετήστε τα στο πάνω ή στα εξωτερικά τμήματα της τσάντας σας, όπου θα υπάρχει λιγότερη πίεση.

Μια τελευταία συμβουλή κατά του τσαλακώματος: Ξεπακετάρετε αμέσως μόλις φτάσετε. Αφιερώστε πέντε λεπτά, κρεμάστε τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας και, στη συνέχεια, απολαύστε το ταξίδι σας.