Το 2023, έχοντας αφήσει πίσω την πανδημία του κορονοϊού, ήταν η χρονιά της ολικής επαναφοράς της τουριστικής κίνησης. Ωστόσο, το 2024 οι ταξιδιώτες φαίνεται πως αναθεωρούν τις προτιμήσεις, αλλάζοντας και τις προτεραιότητές τους.

Γιατί μπορεί για πολύ κόσμο, οι διακοπές να είναι μια καλή ευκαιρία για ξεφάντωμα, διασκέδαση και ταξίδι σε μέρη με κόσμο, όμως, υπάρχουν και εκείνοι που στις διακοπές τους δεν θέλουν να βλέπουν και να να μιλάνε σε άνθρωπο. Είναι εκείνοι που θέλουν στις διακοπές τους να διακόψουν (όπως λέει και η λέξη) απ’ όλους και απ’ όλα. Να περάσουν πραγματικά χαλαρές στιγμές, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, να αφήσουν πίσω τη βαβούρα της καθημερινότητάς τους.

Και τα ευχάριστα νέα γι΄αυτή την κατηγορία ταξιδιωτών, είναι πως το 2024 η τάση που κυριαρχεί, απευθύνεται σε εκείνους. Πρόκειται για το «σιωπηλό ταξίδι» και είναι αυτό που καταλαβαίνετε, ήσυχες διακοπές.

Και τώρα ησυχία στις διακοπές μας

Η αλήθεια είναι πως σε μία καθημερινότητα με φρενήρεις ρυθμούς, άγχος και τρέξιμο, θέλεις στις διακοπές σου κάτι πιο ήρεμο. Ή για να είμαστε ακριβείς, θέλεις την απόλυτη σιωπή. Και το «σιωπηλό ταξίδι» είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Σε αυτά τα ταξίδια, δημοφιλείς προορισμοί είναι, μεταξύ άλλων, καταφύγια διαλογισμού, νησιά χωρίς κόσμο, μέρη μέσα στη φύση, ήσυχα καταλύματα στο βουνό. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε διάφορες εμπειρίες, όπως η πεζοπορία ή η ποδηλατάδα. Ή να επιλέξτε έναν ειδυλλιακό προορισμό ευεξίας για πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση. Εξάλλου, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας προβλέπει αύξηση 21% στον τουρισμό ευεξίας τα επόμενα δύο χρόνια.