Σε ποιον δεν αρέσουν οι μονοήμερες εκδρομές; Είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και το κλεινόν άστυ και να αλλάξεις παραστάσεις. Ειδικά, αν έχεις παιδιά, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Κι επειδή σίγουρα θα ψάχνετε μέρη κοντά στην Αττική που να μην χρειαστείτε πολλές ώρες ταξιδιού, σας έχουμε παρακάτω τρία χωριά για να πάρετε καθαρό αέρα, να δείτε όμορφα μέρη, και να το ευχαριστηθείτε οικογενειακώς. Ειδικά, αυτό το τριήμερο ή το επόμενο της 25ης Μαρτίου.

Φενεός – Λίμνη Δόξα

Μικρό εκκλησάκι μέσα στη λίμνη Δόξα

Δεν υπάρχει κάποιος που να επισκέφτηκε την «Ελβετία της Κορινθίας» και να μην του έμειναν αξέχαστες οι εικόνες που αντίκρυσε. Στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται η λίμνη Δόξα, μια από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα (168 χλμ.), θα βρεθείτε σε έναν τόπο ξεχωριστό με καταπράσινα βουνά, γάργαρα νερά και πετρόχτιστα χωριά.

Πλούσια ελατοδάση γύρω από τη λίμνη Δόξα

Μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς διάφορες δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη, όπως ποδηλασία και πεζοπορία, ενώ δίπλα βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα. Μη φύγετε, αν δεν δοκιμάσετε το το γλυκό τριαντάφυλλο, ενώ μπορείτε να αγοράσετε και τοπικό μέλι.

Φθινοπωρινό τοπίο στη λίμνη Δόξα

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθεί κανείς τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, λίγο έξω από το χωριό της Στυμφαλίας και τα κοντινά χωριά Γκούρα, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα. Επίσης, στα γύρω χωριά θα βρείτε ταβέρνες με γενναιόδωρες μερίδες φαγητού.

Ζαρούχλα – Αχαΐα

Ζαρούχλα

Το σκηνικό εδώ μοιάζει πραγματικά μαγικό. Χτισμένη σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα και πνιγμένη στο πράσινο, η Ζαρούχλα είναι μια από ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Ζαρούχλα

Το «ελατοσκέπαστο χωριό» του Χελμού, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν όσοι το επισκέπτονται, διαθέτει μία εκπληκτική θέα προς τις ορθοπλαγιές του βουνού. Ανάμεσα στα βράχια βρίσκονται και τα θρυλικά Ύδατα της Στυγός, εκεί όπου βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του η Νηρηίδα Θέτιδα για να γίνει άτρωτος.

Λίμνη Τσιβλού

Περίπου 10 χλμ. μακριά από το χωριό βρίσκεται η λίμνη Τσιβλού, μία από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Δημιουργήθηκε μετά από μία μεγάλη και καταστροφική κατολίσθηση τον Μάρτιο του 1913. Βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στις πλαγιές του Χελμού, σε ένα καταπράσινο τοπίο, φυσικού κάλλους.

Στενή, Εύβοια

Στενή, Εύβοια

Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γεμάτο με καστανιές, πλατάνια, μαύρη ελάτη και γάργαρα, τρεχούμενα νερά στην καρδιά της Κεντρικής Εύβοιας, βρίσκεται το χωριό Στενή. Απέχει 30 χλμ., από τη Χαλκίδα και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές του όρους Δίρφυς.

Στενή, Εύβοια

Η Στενή αποτελείται από τρεις οικισμούς, την Πάνω Στενή, την Κάτω Στενή και το Σκουντέρι, ενώ από την κεντρική πλατεία του ξεκινούν μονοπατάκια που οδηγούν σε όλα τα σημεία του.

Στενή, Εύβοια

Σε αυτήν, μάλιστα, κάτω από τους γεροπλάτανους και δίπλα στις χαρακτηριστικές βρύσες βρίσκονται τα παραδοσιακά καφενεδάκια και οι οικογενειακές ταβέρνες του χωριού, οι οποίες φημίζονται για τα ψητά στη σούβλα. Λίγο έξω από το χωριό συναντάται η περίφημη «βρύση του γιατρού», μία από τις πιο διάσημες πηγές της Στενής, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.