Το ξενοδοχείο είναι για τους περισσότερους από εμάς, το καλύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι των διακοπών, αφού μετά το τέλος μιας εξαντλητικής ημέρας, επιστρέφουμε στο δωμάτιο και απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που μας παρέχονται. Το άνετο κρεβάτι (αν έχουμε πετύχει δηλαδή το σωστό και δεν έχουμε πέσει σε σκληρό στρώμα) με τα κολλαριστά σεντόνια, το χαλαρωτικό μπάνιο με τις καθαρές πετσέτες που μυρίζουν υπέροχα…

Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται η ώρα του check-out; Αφήνουμε το δωμάτιο του ξενοδοχείου λες και πέρασαν βάνδαλοι ή το τακτοποιούμε με σχολαστικότητα που θα μας αποθέωνε μέχρι και η μητέρα μας, αν μας έβλεπε; Η αλήθεια είναι πως αυτή την κουβέντα οι περισσότεροι την έχουμε κάνει και οι απόψεις ποικίλουν. Υπάρχουν εκείνοι που το καθαρίζουν και μόνο φασίνα δεν βάζουν, εκείνοι που απλά το τακτοποιούν για να μην τους παρεξηγήσουν και εκείνοι που αφήνουν πίσω τους ένα χάος, αδιαφορώντας για το τι θα παραλάβει η υπηρεσία δωματίων.

Η αλήθεια για το πώς πρέπει να αφήνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όταν αποχωρείτε, βρίσκεται κάπου στη μέση. Όπως εξηγούν καμαριέρες στο travelandleisure.com, όταν φεύγετε θα πρέπει απλά να το τακτοποιείτε χωρίς υπερβολές και εννοείται να δεν αφήνετε πίσω σας ένα χάος, προκειμένου να διευκολύνετε τη δουλειά τους. Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, με κάποιες θα εκπλαγείτε:

Δωμάτιο ξενοδοχείου

Μη στρώνετε το κρεβάτι

Οι περισσότεροι, φεύγοντας στρώνουμε το κρεβάτι. Αλλά, όπως εξηγεί μία καμαριέρα, είναι άδικος κόπος, αφού ούτως ή άλλως η ίδια θα το χαλάσει για να στρώσει καθαρά σεντόνια και μαξιλαροθήκες για τον επόμενο πελάτη.

Μην χρησιμοποιείτε τις πετσέτες σαν να είναι πανάκια καθαρισμού

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να χρησιμοποιούν τις πετσέτες του μπάνιου για να καθαρίζουν αν κάτι λέρωσε ή οι γυναίκες σκουπίζονται με αυτές ενώ είναι μακιγιαρισμένες με αποτέλεσμα να μένουν πάνω σε αυτές λεκέδες από κραγιόν, μέικ απ ή άλλα προϊόντα μακιγιάζ. οι οποίοι δεν βγαίνουν εύκολα.

Μην πετάτε τις βρεγμένες πετσέτες

Κάνατε μπάνιο; Τοποθετείτε τις πετσέτες στη θέση τους και δεν τις πετάτε αριστερά και δεξιά, πάνω στα έπιπλα ή κάτω στο πάτωμα. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει φθορά στα έπιπλα.

Δωμάτιο ξενοδοχείου

Μαζέψτε τα σκουπίδια σας

Το αυτονόητο, αλλά όχι για όλους, οι οποίοι φεύγουν και αφήνουν πίσω τους ένα δωμάτιο με σκουπίδια παντού. Μαζέψτε τα όλα σε μία σακούλα, και αν δεν την πετάξετε οι ίδιοι, τουλάχιστον κλείστε την και αφήστε την να την πάρει η υπηρεσία δωματίου.

Μην αφήνετε άπλυτα στο νεροχύτη

Επίσης, αυτονόητο, αλλά όχι για όλους. Χρησιμοποιήσατε ποτήρια, κούπες, πιάτα και άλλα σκεύη; Τα πλένετε πριν φύγετε και δεν τα αφήνετε άπλυτα στο νεροχύτη.