Τελικά αν και δεν ενθουσίασε πολλούς το νέο μοντέλο της Apple, κατάφερε και λίγες ώρες μετά την έναρξη των προ-παραγγελιών, οι αναφορές να το θέλουν να μην επαρκούν οι ποσότητες και να καθυστερήσει ακόμα και σε αυτούς που το έχουν προ-παραγγείλει.

Όσοι μάλιστα έσπευσαν να κάνουν αίτηση, το σύστημα έδειχνε ότι αργούσε, κάτι που υποδήλωνε ότι οι διακομιστές είχαν υπερφορτωθεί. Ένας έλεγχος στα καταστήματα της Αυστραλίας, του Καναδά, και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών δείχνει τις παραγγελίες να αργούν από μία έως δύο εβδομάδες. Ωστόσο άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το ιαπωνικό site, δεν δέχεται online παραγγελίες, οπότε είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς την ζήτηση σε αυτές τις χώρες.

To ηλεκτρονικό κατάστημα των ΗΠΑ υποδεικνύει ακόμα ένα την 14 Οκτ ημερομηνία παράδοσης και για τις τρεις αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών. Γενικότερα η εταιρεία διαμοιράζει μεγαλύτερο τμήμα των συσκευών γενικά προς τις ΗΠΑ. Αν και η καθυστέρηση αυτή δεν σημαίνει οπωσδήποτε και ξεπούλημα των συσκευών, αλλά μόνο ίσως μία μεγαλύτερη πίεση αναφορικά με την παραγωγή και την ζήτηση.

Με βεβαιότητα θα μπορέσουμε να πούμε αν όντως ξεπούλησε ή όχι την ημερομηνία κυκλοφορίας του με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: proho.gr