Αρκετοί χρήστες αποφασίζουν να κάνουν τη μετάβαση από τα Android στα iPhone, με μία νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας να εξετάζει τις επιλογές τους τόσο αναφορικά με τα μοντέλα που προτιμούν, όσο και το τι επιλέγουν μεταξύ απλών και Pro.

Σύμφωνα με το CIRP, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα όταν κάνει κάποιος τη μετάβαση από Android. Ο αριθμός που προτιμάει αυτά τα smartphones ανέρχεται στο 26%, ενώ το ποσοστό των Pro συσκευών είναι στο 25%.

Το πιο ενδιαφέρον αυτής της νέας έρευνας, είναι ότι ο κόσμος δεν προτιμάει τις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple, τα iPhone 15, αλλά παλιότερες συσκευές, έτσι ώστε να εξοικονομήσει χρήματα.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται όπως λέει το wccftech στο γεγονός ότι τα άτομα που μεταβαίνουν στην Apple από το Android χρησιμοποιούν budget ή μεσαίας κατηγορίας Android τηλέφωνα και, επομένως, αυτή η αναβάθμιση είναι ήδη επαρκής. Παρ’ όλα αυτά, τα iPhone 15 βρίσκονται στο 12% των προτιμήσεων του κόσμου.

Τέλος, όπως αναφέρει η έρευνα, την περσινή χρόνια, ο κόσμος αγόραζε ακόμη πιο παλιά τηλέφωνα της Apple, όπως είναι το iPhone 12 ή το iPhone SE 3ης γενιάς.