Πανό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ανήρτησαν χθες βράδυ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του Champions League με αντίπαλο την Τότεναμ.

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αφαιρέθηκαν από τον Τόμας Μπρους και μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία το 1806. Οι προσπάθειες για επιστροφή τους εκεί όπου βρίσκονταν είναι έντονη και διαχρονική από την ελληνική πλευρά, με τους οργανωμένους οπαδούς να συμπαραστέκονται, ανεβάζοντας ένα σχετικό μήνυμα στις εξέδρες τους: «Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί, επιστρέψτε τα μάρμαρα», κόντρα σε μια αγγλική ομάδα.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν αποδείξει ότι δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το… άγρυπνο μάτι της UEFA είναι σταθερά επάνω τους. Το γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι το πανό μπορεί να είχε επιπτώσεις. Όπως αποκάλυψε, όμως, ο διευθυντής επικοινωνίας του κυπριακού συλλόγου, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο Γάλλος παρατηρητής δεν έγραψε κάτι στην έκθεση του.

ΑΠΟΕΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΠΑΝΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

«Χθες, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έδωσε ένα πάρα πολύ δυνατό μάθημα φίλαθλης υποστήριξης και εθνικής συνείδησης. Δεν ήταν μόνο ό,τι έγινε στο τέλος του αγώνα. Εγώ από την υπόσταση της επαγγελματικής μου ιδιότητας δεν θυμάμαι να έζησα κάτι παρόμοιο. Εγώ μετέφερα τον Δώνη και τον Αγγελίνα 50 λεπτά έξω για να χαιρετήσουν τον κόσμο.

Ο παρατηρητής της UEFA ήταν Γάλλος και η απάντηση του ήταν η εξής: “Δεν ξέρω τι θα έκανε κάποιος άλλος, εγώ δεν θα γράψω οτιδήποτε που να έχει πολιτικό περιεχόμενο. Είμαι κοινωνός και υποστηρίζω αυτό που έγραφε στο πανό”. Όταν σου λέει κάτι τέτοιο, νιώθεις και περήφανος», σημείωσε χαρακτηριστικά.