Η εποχή που οι παίκτες αποχωρούσαν από την ΑΕΚ χωρίς αντίτιμο, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές των Κώστα Μανωλά και Ραφίκ Τζιμπούρ, έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι στην Ένωση δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην περίπτωση του Ντίντακ Βιλά, ο οποίος είναι με… το ενάμισι πόδι μακριά από την ομάδα, αλλά θα φύγει μόνο σε περίπτωση που έρθει κάποια συμφέρουσα για την ομάδα πρόταση.

Ο Καταλανός αριστερός μπακ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εσπανιόλ, η οποία λέγεται ότι θα προσφέρει 1-1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Όμως, τις τελευταίες ώρες προέκυψε και ένα tweet, που θέλει την ομάδα της Βαρκελώνης να ψάχνει την απόκτηση του 28χρονου χωρίς αντίτιμο, κάτι που οι «κιτρινόμαυροι» δεν συζητούν καν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Iσπανός δημοσιογράφος Κίκε Ιγκλέσιας αναφέρει μέσω Twitter: «Υπόθεση Ντίντακ Βίλα για την Εσπανιόλ: Δουλεύουν για την επιστροφή του. Θα έρθει ως ελεύθερος, χωρίς να καταβληθούν χρήματα στην ΑΕΚ. Άμεσα οι εξελίξεις».

Το… ντόμινο με Ρομπέρτο

Η Εσπανιόλ δεν είναι και από τις πιο πλούσιες ομάδες στην Ισπανία, αλλά δεν βρίσκεται σε καθόλου δεινή οικονομική θέση. Το αντίθετο μάλιστα. Τα χρήματα που απαιτούνται για τον Ντίντακ μπορεί να τα προσφέρει πολύ εύκολα. Όμως, το έργο της αναμένεται να γίνει ακόμη πιο εύκολο, χάρη στην Μάλαγα του Μίτσελ.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στον πάγκο του συλλόγου της Ανδαλουσίας, θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Ρομπέρτο, που ανήκει στην Επσανιόλ. Για να μετακομίσει ο πρώην «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ στη Μάλαγα, θα χρειαστούν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Περίπου όσα χρήματα απαιτούνται για να γίνει η μεταγραφή του Ντίντακ στον σύλλογο της Βαρκελώνης.

Ελεύθερος ο Χάιμε Ρομέρο

Μπορεί να μην αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΑΕΚ για τα εξτρέμ, αλλά ο Χάιμε Ρομέρο είναι από τις καλές εναλλακτικές περιπτώσεις του Μανόλο Χιμένεθ για τη θέση. Ο Ισπανός προπονητής της Ένωσης έχει αποδείξει πως έχει… μάτι στο να ξεχωρίζει καλές περιπτώσεις παικτών και όταν αυτοί έρχονται ως ελεύθεροι, το ρίσκο είναι αρκετά μικρότερο.

Μέχρι χθες, για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή η Οσασούνα απαιτούσε χρήματα για να τον αποδεσμεύσει, καθώς υπάρχει σε ισχύ ακόμη ένας χρόνος συμβολαίου.  Πλέον, όμως, ο δρόμος για την απόκτησή του ανοίγει, καθώς ο σύλλογος από τη Βασκονία δέχθηκε να δώσει την ελευθέρας στον παίκτη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάει σε άλλον ισπανικό σύλλογο. Ουσιαστικά, πρόκειται για «φωτογραφική» συμφωνία των δύο πλευρών, που δείχνει ΑΕΚ.

Η συμβολή του Χιμένεθ

Ο ρόλος του Χιμένεθ και οι διασυνδέσεις του με την Ισπανία φαίνεται ότι είναι καθοριστικοί παράγοντες για να προχωρήσουν αρκετές περιπτώσεις παικτών που απασχολούν την ομάδα του. Το θέμα του αριστερού μπακ φαίνεται ότι το πήρε ο ίδιος πάνω του. Τα πρώτα ονόματα ήδη ακούστηκαν και με το που τελειώσει και τυπικά η υπόθεση Ντίντακ θα υπάρξουν και οι όποιες εξελίξεις.