Με την αρμόζουσα σοβαρότητα έκλεισε τα εκτός έδρας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ.

Χωρίς να εντυπωσιάσει στο κακό γήπεδο του Ταύρου, η «Ένωση» καθάρισε 2-0 την Καλλιθέα και (εκμεταλλευόμενη και τα υπόλοιπα αποτελέσματα) πήρε πίσω τον πόντο που είχε χάσει απ’ την τιμωρία της στα πλέι-οφ.

Κέρδος για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μακόλεϊ Κρισάντους, που έκανε την πρώτη πραγματικά καλή εμφάνισή του και (μετά το προβάδισμα του Ντούνη) άνοιξε επιτέλους λογαριασμό με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα (είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω rotation) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας επανέφερε στην ενδεκάδα τους Ρόβα-Σαρρή, έδωσε στον Ντακόλ -αυτή τη φορά- τη θέση του Μάνταλου και ξεκίνησε ξανά βασικό τον Κρισάντους. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Σαρρής, Κολοβέτσιος και Ρόβας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Αραβίδης (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κρισάντους.

Το ματς

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν χαλί, με τον τόνο (όπως και την προηγούμενη φορά που βρέθηκε η ΑΕΚ στον Ταύρο) να μπαίνει στην άλλη συλλαβή. Οι απουσίες ήταν πολλές. Ο κόσμος -δεδομένης και της παράλληλης δραστηριότητας σε μπάσκετ και χάντμπολ- ήταν λίγος. Γενικώς, οι συνθήκες δεν ήθελαν και πολύ για να μετατρέψουν σε αγγαρεία το ματς για τους «κιτρινόμαυρους». Και η αλήθεια είναι ότι έτσι έμοιαζαν να το αντιμετωπίζουν μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου.

Αφού δεν το πλήρωσε λοιπόν η ΑΕΚ (όταν η Καλλιθέα έφτιαξε τη μεγάλη φάση που δεν είχε φτιάξει εκείνη κι ο Ντουρμισάι τη σπατάλησε) αρκούσε μια ποιοτική έκλαμψη για να πάρει προβάδισμα. Όχι τίποτα φοβερό, ένα αξιοπρεπές γύρισμα του Ρόβα κι ένα τελείωμα απ’ αυτά που (έχει ξαναδείξει ότι) διαθέτει ο Ντούνης. Κι όλα αυτά ενώ ο Βούρας δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν (τετ-α-τετ με τον Φράγκο) και ο Κρισάντους έψαχνε επίμονα το πρώτο του γκολ.

Μπορεί λοιπόν στην πρώτη ευκαιρία ο Μοσχονάς να του το στέρησε, αλλά στην επόμενη η… γκίνια έσπασε. Όπως έσπασε και η άμυνα της Καλλιθέας απ’ την ασίστ του Ντακόλ, η οποία έφερε την πρώτη πειστική απόδειξη ότι ο Νιγηριανός διαθέτει σχέση με τα δίχτυα. Αφότου ανέβηκε όμως η ψυχολογία του Κρισάντους, κατέβηκε η ταχύτητα από πλευράς της «Ένωσης». Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και πιο διαδικαστικά έμοιαζαν τα λεπτά ως τη λήξη.

Όχι για όλους βέβαια. Γιατί ο Κορδέρο είχε την ευκαιρία σ’ αυτά να πάρει χρόνο συμμετοχής ενόψει πλέι-οφ. Ο Βούρας αξιοποιούσε την (όποια) πίεση ασκούσε η Καλλιθέα για να επιβεβαιώσει ότι παραμένει αξιόπιστος. Και ο Τραϊανός Δέλλας έβγαζε ένα ακόμα ενθαρρυντικό συμπέρασμα για τη σοβαρότητα της ομάδας του. Αυτή που δεν άφησε ούτε στιγμή ν’ αμφισβητηθεί η νίκη, με την οποία κέρδισε (εκτός των άλλων) και έναν ακόμα πόντο για τη διαδικασία των πλέι-οφ.

Πηγή: sport-fm.gr