Μήνυμα μέσω Facebook έστειλε ο χρυσός ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Βραζιλία για την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Ένα όνειρο και ένας στόχος έφτασαν στο τέλος. Νιώθω ευλογημένος που έζησα αυτή την εμπειρία. Οπότε αντίο Ρίο, σ’ ευχαριστώ για τις καταπληκτικές αναμνήσεις. Ελλάδαρα μου ερχόμαστε», έγραψε και ανάρτησε μια φωτογραφία του.

petr

Σημειώνεται πως ο 26χρονος αθλητής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά την Άννα Κορακάκη, με εξαιρετική επίδοση και βαθμολογία 16.000 που δεν έχει ξαναδοθεί στην ιστορία των κρίκων. Έτσι πρόσθεσε στη συλλογή του το μοναδικό μετάλλιο που του έλειπε- το ολυμπιακό.

Οι αφίξεις της ελληνικής αποστολής από το Ρίο ολοκληρώνονται σήμερα με τον Λευτέρη Πετρούνια και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας. Τους Έλληνες Ολυμπιονίκες θα υποδεχτεί το μεσημέρι (13:00) της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Τους αθλητές θα συνοδεύει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.