Θα χρειαστεί καιρός, ίσως και χρόνια, για να ξεπεραστεί (αν ποτέ γίνει αυτό) το σοκ του αποκλεισμού από την Καμπάλα για τον Παναθηναϊκό. Και μια νίκη επί ενός αδύναμου αντιπάλου, όπως η Καλλονή, δεν διορθώνει την τεράστια ζημιά που υπέστησαν οι «πράσινοι». Δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μάζεψε τα κομμάτια της και βρήκε το ψυχολογικό σθένος να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της Πέμπτης και να φτάσει στη νίκη με 4-0. Το πρωτάθλημα είναι πλέον ο μεγάλος στόχος της ομάδας και το 2/2 στην εκκίνηση της περιόδου είναι μια καλή αρχή.

Άλλωστε ο κόσμος φρόντισε να στείλει το μήνυμά του. «Πάρτε το πρωτάθλημα και φύγετε από δω», φώναζαν απαιτώντας την κατάκτηση του τίτλου και στη συνέχεια «ξεκαθάρισμα» στην ομάδα από τη διοίκηση.

Η διακοπή (λόγω εθνικών ομάδων) μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα ενσωματωθούν καλύτερα οι μέχρι πρότινος τραυματίες, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Αμπέντ, που χθες έκανε ντεμπούτο.

Το βίντεο που έφτιαξε τους παίκτες

Η ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν στο ναδίρ μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε αντί να πει όσα ήθελε με λόγια, να τους αναπτερώσει το ηθικό με ένα βίντεο. Μέσα σε οκτώ λεπτά ο συνεργάτης της ομάδας, Λάμπρος Αβράμης, «στρίμωξε» στιγμιότυπα από μεγάλες στιγμές της ιστορίας του «τριφυλλιού» και σπουδαίες νίκες της, «ντυμένες» με σκηνές από επικές κινηματογραφικές ταινίες και ατάκες που έμειναν στην ιστορία της έβδομης τέχνης. Το βίντεο προβλήθηκε χθες το πρωί στην ομάδα και όπως έλεγαν οι παίκτες το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και ενθουσίασε.

Φιλικό για Εσιέν

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το πρωί στο Κορωπί το Αιγάλεω σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Σε αυτό αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Μικαέλ Εσιέν, ενώ χρόνο θα πάρει και ο Ράσμους Τελάντερ. Για την κατάσταση των Νίνη και Πράνιτς, που αποχώρησαν με ενοχλήσεις στο δικέφαλο από το χθεσινό ματς, δεν υπάρχει ανησυχία κι εκτιμάται πως θα είναι πανέτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες.

Απίθανο για Μαυρία

Ο Χάρης Μαυρίας είναι πιθανό, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, να αποδεσμευτεί από τη Σάντερλαντ. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθεί ομάδα να επωμιστεί όλο ή ένα πολύ μεγάλο μέρος του συμβολαίου του. Συνεπώς είναι δύσκολο να είναι αυτός ο Παναθηναϊκός, που μετά τον αποκλεισμό του από το Europa League δύσκολα θα επιβαρύνει κι άλλο τον προϋπολογισμό του.