Ο Νίκος Γκάλης είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του ελληνικού αθλητισμού έχοντας προσφέρει πάρα πολλά και γι’ αυτό θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αν υπάρχει το μπάσκετ στην Ελλάδα και έχει τέτοια απήχηση, ο λόγος είναι ο Γκάλης. Ο άνθρωπος που… έφερε το άθλημα στη χώρα μας, ο άνθρωπος που μας έμαθε μπάσκετ, αυτός που οδήγησε για πρώτη φορά την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης σε ένα ομαδικό άθλημα.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην ιστορία της χώρας μας και ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων θα είναι για πάντα ένας από τους θρύλους του ελληνικού αθλητισμού και γι’ αυτό θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή (22/3) και στο επίκεντρό της είναι ο ελληνικός αθλητισμός, οπότε επιλέχθηκε ο Γκάλης για να τιμηθεί για την τεράστια προσφορά του και να αποθεωθεί από τους ομογενείς που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών.