Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της και τη συγκίνησή της στην απονομή.

Εκτελώντας εξαιρετικά το πρόγραμμά της, η 29χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έζησε την κορυφαία στιγμή της καριέρας της παίρνοντας την 1η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Πλατανιώτη είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια το 2022 στο τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τώρα ήρθε και η σειρά του χρυσού, με την ίδια να ζει το όνειρό της στην απονομή.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Είναι μαγικό, είμαι πολύ συγκινημένη. Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι είχα σκοπό να μην συνεχίσω ως σολίστ γιατί είχα ελλιπή προετοιμασία. Ωστόσο, γνώριζα τις δυνατότητές μου γι’ αυτό και συνέχισα στη Ντόχα. Θέλω να ευχαριστώ τις προπονήτριές μου, και της ομοσπονδίας αλλά και την προπονήτριά μου από την Ισπανία, ήταν και οι τέσσερις μαζί μου και ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω στο σόλο. Δούλεψα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε», είπε αρχικά στις δηλώσεις της και συνέχισε.

«Είναι πολύ σημαντικό το πριν βγεις για τον αγώνα, να μπορείς να διαχειριστείς το άγχος γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και η ομάδα μας με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Οπότε αφού τελειώσει αυτή η μέρα της δικαίωσης και της χαράς, θα πάμε παρακάτω. Νιώθω πράγματι πιο ήρεμη από πέρυσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χορηγό μου την Ubitech καθώς χάρη σε αυτούς είμαι εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου που αγωνίζεται σήμερα».